ÜNİPERSEN Sokağa İndi: YÖK'e Ağır Tepki

ÜNİPERSEN Sokağa İndi: YÖK'e Ağır Tepki

Üniversitelerde görev yapan idari personelin, özellikle tayin ve mali haklar konusunda yaşadığı sorunların çözülmesi talebiyle, Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN) üyeleri Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen ÜNİPERSEN üyeleri, YÖK Başkanlığı önünde toplanarak idari personelin sorunlarına dikkat çekti. Sendika üyeleri, ellerindeki pankartlarla tayin hakkının verilmesi ve mali kayıpların giderilmesi talebinde bulundu. ÜNİPERSEN Genel Başkanı İbrahim Güzel, yaptığı açıklamada, 6. ve 7. dönem toplu sözleşmelerde alınan kararlara rağmen, üniversite idari personelinin tayin hakkıyla ilgili bir adım atılmadığını ifade etti.

Güzel, şunları söyledi:

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında tayin hakkı belli bir sisteme bağlanmışken, üniversitelerde hala bu yönde bir çalışma olmaması kabul edilemez. YÖK, akademik personel ve öğrencilerin sorunlarına çözüm üretirken, idari personelin sorunlarına duyarsız kalmaktadır.

"Tayin Sistemi Puan Usulüne Göre Uygulanmalı"

ÜNİPERSEN, yıllardır ailelerinden ayrı yaşamak zorunda kalan idari personelin tayin sorununa çözüm getirilmesi için hazırladıkları taslağı daha önce YÖK ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunduklarını belirtti. Güzel, tayin sisteminin puan usulüne göre hayata geçirilmesini ve üniversitelerin gelişmişlik düzeyine göre idari personele yükseköğretim tazminatı verilmesi gerektiğini vurguladı.

"Bu sorunların çözümü için YÖK’ün koordinasyonu sağlaması halinde, sorunlar çok basit bir şekilde çözüme kavuşacaktır" diyen Güzel, idari personelin yıllardır devam eden mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirtti.

ÜNİPERSEN Sokağa İndi: YÖK'e Ağır Tepki

ÜNİPERSEN Sokağa İndi: YÖK'e Ağır Tepki

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.