Üniversite tercihi yapacaklara uzmanından akredite önerisi

Üniversite tercihi yapacaklara uzmanından akredite önerisi

Üniversite tercihleri yaklaşırken, Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, adaylar için önemli tavsiyelerde bulundu.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından akredite olmayan üniversitelerin tercih edilmemesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Yüksel, akreditasyonun eğitim kalitesinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Yüksel, "Akredite üniversiteler, eğitimde kaliteyi ve standartları sağlama konusunda güvence verir. Akredite olmayan üniversiteler ise çeşitli konularda yetersiz olabilir" dedi.

Üniversite ve Bölüm Seçimi: Yetenek ve Mutluluk Ön Planda

Prof. Dr. Yüksel, tercih döneminde öğrencilerin dikkat etmesi gereken bazı kritik noktaları da paylaştı. "Öğrenciler, üniversite ve bölüm seçerken yeteneklerini göz önünde bulundurmalı ve mutlu olabilecekleri bir ortam seçmelidirler. Mutlu olunan bir yerde başarı daha kolay gelir" diyen Yüksel, ayrıca üniversitenin sağladığı imkanların ve iş olanaklarının da değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Branş Seçimi: Öncelik ve Sıralama Önemli

Üniversite tercihinde ilk olarak branş belirlemenin önemini vurgulayan Prof. Dr. Yüksel, "Öncelikle ne okuyacaklarına karar vermeliler. Sonrasında hangi üniversitede okuyacaklarına karar vermelidirler. Puan yerine sıralama dikkate alınmalı. Hiç kazanamayacakları yerleri listeye eklememeliler. Ailelerin, çocuklarının yeteneklerine uygun bölüm seçmeleri konusunda rehberlik yapmaları faydalı olacaktır" şeklinde konuştu.

Mezuniyet ve İş İmkanları: Beklemek Gerekiyorsa Bekleyin

İstenilen üniversite ve bölüme sıralama yetmediği durumlarda, mezuna kalmanın bir seçenek olabileceğini belirten Yüksel, "Sevmedikleri bir bölümü okumaktansa bir yıl bekleyerek istedikleri üniversite ve bölüme yerleşmeleri daha doğru olabilir. 'Hangi üniversiteden mezunsun?' sorusu iş görüşmelerinde önemli olabilir" dedi.

Üniversite İmkanları ve Akademik Kadro: Detaylı Araştırma Şart

Tercih yapmadan önce üniversitenin sosyal donatılarının, akademik kadrosunun ve fiziksel imkanlarının iyi araştırılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Yüksel, "Sosyal olanaklar, spor alanları, kütüphaneler ve akademik danışmanlık gibi faktörler değerlendirilmelidir. Ayrıca üniversitenin konumu ve ulaşım imkanları da göz önünde bulundurulmalıdır" dedi.

Tıp Eğitimi İçin Hastane Koşulu: Pratik Eğitim Önemli

Tıp alanında eğitim almak isteyen öğrenciler için de tavsiyelerde bulunan Yüksel, "Üniversitenin kendi hastanesine sahip olması gerekmektedir. Tıp eğitimi, teorik bilgi kadar pratik uygulama gerektirir ve bu ancak üniversitenin kendi hastanesinde sağlanabilir" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Adnan Yüksel, üniversite tercihlerinde öğrencilerin dikkatli ve bilinçli kararlar vermelerinin, geleceklerinde büyük fark yaratacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.