Uzungöl’de uzun kuyruklar oluştu

Uzungöl’de uzun kuyruklar oluştu

Trabzon'un gözde turizm noktası Uzungöl, Kurban Bayramı tatili süresince yoğun ilgi görüyor. Binlerce yerli ve yabancı turist, doğa harikası bu bölgeyi ziyaret ederek tam kapasite doluluk yaşanmasına neden oluyor.

Trabzon'un eşsiz doğa güzelliklerinden biri olan Uzungöl, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Tatilin başlamasıyla birlikte bölgede tam kapasite doluluk yaşanırken, oluşan yoğunluk zaman zaman sürücülerin zor anlar yaşamasına sebep oluyor. Özellikle Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden gelen ziyaretçilerin de ilgi gösterdiği Uzungöl, kilometrelerce araç kuyruklarına sahne oluyor.

Uzungöl’de uzun kuyruklar oluştu

Uzungöl Çevre Koruma Kültür ve Turizm Dernek Başkanı Abdullah Özen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, her bayramda yaşanan bu trafik sorununa dikkat çekti. Özen, "Okulların kapanması ve Kurban Bayramı tatiliyle birlikte Trabzon ve çevre illerde turizmde önemli bir hareketlilik yaşanıyor. Uzungöl, bu süreçte tam anlamıyla canlılık kazandı. Ancak maalesef trafik sorunu da her bayram olduğu gibi bu yıl da kendini gösteriyor. Gelecek günlerde de benzer bir yoğunluğun devam edeceği öngörülüyor. Bu nedenle ziyaretçilerimizden erken rezervasyon yapmalarını rica ediyoruz. Uzungöl'ün imar planı olmaması da trafik sorununun çözümünü zorlaştırıyor" dedi.

Uzungöl’de uzun kuyruklar oluştu

Turizmde yaşanan bu yoğunluğun önümüzdeki günlerde de devam etmesi beklenirken, Uzungöl'ü ziyaret etmeyi planlayanların erken önlemler almaları gerektiği vurgulanıyor. Uzungöl'ün doğal güzelliklerinin keyfini çıkarabilmek için önerilen bu adımlar, ziyaretçilerin daha rahat bir tatil geçirmelerine yardımcı olabilir.

Uzungöl’de uzun kuyruklar oluştu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler