
Viking'in Konya hayranlığı
Norveç’in Ankara Büyükelçisi Andreas Gaarder, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. Görüşmede, Konya ile Norveç arasında sanayi ve ticaret alanında iş birliği mesajı verildi.
Norveç’in Ankara Büyükelçisi Andreas Gaarder, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı makamında ziyaret etti. Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’da gerçekleşen ziyarette iki ülke arasında ekonomik iş birliklerinin geliştirilmesi konusunda karşılıklı iyi niyet mesajları verildi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altay, Konya’nın tarihsel ve kültürel zenginliklerine dikkat çekerek, “UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Çatalhöyük ile başlayan yaşam, kesintisiz şekilde devam ediyor. Konya, 200 yıl Selçuklu medeniyetine başkentlik yapmış, köklü geçmişe sahip bir şehir” dedi.
Konya, Sanayi ve Tarımda Uluslararası Bir Güç Haline Geldi
Başkan Altay, Konya’nın son yıllarda tarım ve sanayide büyük atılım yaptığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Tarımsal üretimde yalnızca kendimiz için değil, Türkiye ve dünya için üreten bir şehir haline geldik. Tarımsal makineler konusunda Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biriyiz. Organize sanayi bölgeleri ve sanayi sitelerinde binlerce insanın istihdam edildiği fabrikalar kuruldu. Bugün 150’den fazla ülkeye yıllık yaklaşık 4 milyar dolarlık ihracat yapan bir şehir konumundayız.”
Altay ayrıca, Büyükelçi Gaarder’in iş geliştirme uzmanıyla gelmesini, iki ülke arasındaki ticari ve sanayi iş birliklerinin güçlenmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirdi.
“Norveç-Türkiye İlişkileri 100. Yılını Kutlayacak”
Büyükelçi Andreas Gaarder ise Başkan Altay’a misafirperverliği için teşekkür ederek, iki ülke arasında uzun süredir devam eden dostane ilişkilere dikkat çekti. Büyükelçi, şu açıklamalarda bulundu:
“İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin 100. yılını kutlayacağız. Dışişleri Bakanlığı ile bu özel yıl dönümünü nasıl kutlayabileceğimizi konuşuyoruz. Çünkü aramızdaki ilişki çok sağlam, dostça ve sağlıklı. Bu yüzden Konya’da bulunmaktan büyük onur duyuyorum.”
Dijital Tanıtım Merkezi’ne Ziyaret
Ziyaretin sonunda Norveç’in Ankara Büyükelçisi Gaarder, Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi’ni de gezerek şehir hakkında kapsamlı bilgi aldı. Merkezde, Konya’nın dijital tanıtım vizyonu ve kültürel mirası hakkında sunum yapıldı.

