Yaptığı Hareket Başına İş Açtı

Yaptığı Hareket Başına İş Açtı

Trabzonspor - Beşiktaş maçında kırmızı kart gören Edin Visca, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 2 maç men cezası aldı. Ayrıca birçok Süper Lig kulübü ve futbolcusu da cezalarla karşı karşıya kaldı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 19 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda alınan kararları açıkladı. En dikkat çeken kararlardan biri Trabzonspor’un tecrübeli oyuncusu Edin Visca'ya verilen ceza oldu. 15 Eylül 2024 tarihinde oynanan Trabzonspor - Beşiktaş maçında rakip oyuncuya yaptığı ciddi faul nedeniyle kırmızı kart gören Visca, 2 resmi maçtan men edildi.

Gaziantep FK ve Galatasaray'a Tezahürat Cezası

Gaziantep Futbol Kulübü, 14 Eylül 2024'te oynanan Sivasspor - Gaziantep FK maçında taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratları nedeniyle ihtar cezası aldı. Ayrıca misafir tribününde yer alan seyircilerin elektronik biletlerinin bir sonraki deplasman maçında bloke edileceği açıklandı. Gaziantep FK, aynı maçta takım halinde sportmenliğe aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 40 bin 500 TL para cezasına çarptırıldı.

Benzer şekilde, Galatasaray'ın da Çaykur Rizespor ile oynadığı müsabakada taraftarlarının yaptığı çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle cezalandırıldığı belirtildi. Galatasaray taraftarlarının bir sonraki maçta belirli tribünlere girişlerinin engelleneceği açıklandı.

Bodrum FK ve RAMS Başakşehir'e 2'şer Maç Men Cezaları

Bodrum FK'nın futbolcusu Alfredo Kulembe Ribeiro, RAMS Başakşehir ile oynanan maçta rakip oyuncuya yaptığı ciddi faul nedeniyle 2 maç men cezası aldı. Aynı maçta, RAMS Başakşehir’in futbolcusu Dimitrios Pelkas da benzer bir hareket nedeniyle 2 maç men cezasına çarptırıldı.

Fenerbahçe ve Antalyaspor'a Para Cezası

Fenerbahçe, 15 Eylül 2024'te Kasımpaşa ile oynadığı maçta taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratları nedeniyle toplamda 990 bin TL para cezasına çarptırıldı. Taraftarların bu sezon aynı suçu 3. kez tekrarladığı belirtilirken, cezaya sebep olan tribünlerdeki seyircilerin bir sonraki maçta biletlerinin bloke edileceği duyuruldu.

Antalyaspor ise, Adana Demirspor ile oynadığı maçta taraftarlarının tezahüratları nedeniyle ceza aldı. Ayrıca, kulüp yöneticileri ve görevlileri akredite edilmedikleri alanlarda bulundukları için ihtar cezasıyla karşı karşıya kaldılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.