YKS tercih döneminde bölüm seçerken iş imkanlarına dikkat

YKS tercih döneminde bölüm seçerken iş imkanlarına dikkat

25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak üniversite tercihleri öncesi, Yakın Doğu Üniversitesi Tanıtım Müdürü Mahmut Çelik öğrencilere önemli önerilerde bulundu.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 16 Temmuz'da açıklandı ve öğrenciler, aldıkları puanlara göre üniversite tercihlerine yön vermeye başladı. Tercih dönemi 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek. Bu süreç öncesinde, Yakın Doğu Üniversitesi Tanıtım Müdürü Mahmut Çelik, öğrencilere üniversite tercihleri konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

Sağlık Alanında Eğitim Seçerken Uygulama İmkanları Önemli

Yakın Doğu Üniversitesi'nin Üniversite Tercih Fuarı'ndaki konuşmasında Mahmut Çelik, öğrencilerin bölüm tercihlerinde iş imkanlarını dikkate almaları gerektiğini belirtti. Çelik, özellikle sağlık alanında eğitim almak isteyenlerin, tercih edecekleri üniversitenin hastanesi olup olmadığını göz önünde bulundurmaları gerektiğini vurguladı: "Tıp veya diş hekimliği gibi sağlık alanında bir bölüm seçecek öğrenciler, üniversitenin sahip olduğu hastane veya diş hastanesine dikkat etmelidir."

Yakın Doğu Üniversitesi’nin Sağlık ve İş İmkanları

Yakın Doğu Üniversitesi’nin güçlü sağlık ağına sahip olduğunu belirten Çelik, üniversitenin iki tıp fakültesi hastanesi ve diş hastanesi ile adanın sağlık ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi. Ayrıca, vakıf üniversiteleri arasında tek hayvan hastanesine sahip olduklarını belirtti: "Veterinerlik fakültemiz ve hayvan hastanemiz ile öğrencilerimize güçlü uygulama imkanları sunuyoruz."

Mühendislik alanında eğitim görecek öğrenciler için de iş garantisi sunduklarını belirten Çelik, başarılı öğrencilere elektrikli otomobil fabrikası GÜNSEL'de staj ve iş imkanları sağladıklarını ifade etti.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin Uluslararası Başarısı

Yakın Doğu Üniversitesi’nin Times Higher Education (THE) sıralamasında dünya genelinde 139. sırada, Türkiye'de ise 3. sırada olduğunu belirten Çelik, KKTC'de ise 1. sırada olduklarını açıkladı. Üniversitenin 196 farklı bölüm sunduğunu ve tercih burslarının %90'a kadar çıkabildiğini de sözlerine ekledi.

Çelik, kampüs olanakları, yurt ve spor kompleksleri ile öğrencilerin kampüsle bütünleşmelerine yönelik desteklerinin devam ettiğini ifade ederek, tercihlerde bu faktörlerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

YKS tercih döneminde bölüm seçerken iş imkanlarına dikkat

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.