YÖK Başkanı Erol Özvar Selçuk Üniversitesi'nde

YÖK Başkanı Erol Özvar Selçuk Üniversitesi'nde

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'nin yükseköğretimde son 22 yılda büyük bir gelişim gösterdiğini belirtti. Özvar, "Ülkemiz 208 üniversite, 185 bin öğretim elemanı ve 7 milyona ulaşan öğrenci sayısıyla dev bir hacme ulaştı" dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Selçuk Üniversitesi’nin 2024-2025 Akademik Yılı açılışına katıldı. Konya'da gerçekleştirilen törende konuşan Özvar, Türkiye'nin son 22 yılda yükseköğretim alanında kaydettiği ilerlemeye dikkat çekerek, "Bugün ülkemizde 208 üniversite bulunmakta, 4 milyonu örgün eğitimde olmak üzere 7 milyon öğrenciye hizmet verilmektedir" dedi. Ayrıca, Türkiye'nin yükseköğretim kapasitesinin niteliksel gelişmelerle desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

YÖK Başkanı Erol Özvar Selçuk Üniversitesi'nde

Selçuk Üniversitesi Araştırma Üniversitesi Olma Yolunda

Selçuk Üniversitesi'nin başarısına da değinen Başkan Özvar, üniversitenin Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı'na dahil olduğunu hatırlatarak, "Selçuk Üniversitesi, veriye dayalı göstergeler üzerinden yapılan değerlendirmeler sonucunda, 23 Araştırma Üniversitesi arasında yer alma potansiyeline sahip" ifadelerini kullandı. Özvar, üniversitenin tüm göstergelerinin dikkatle takip edildiğini de sözlerine ekledi.

YÖK Başkanı Erol Özvar Selçuk Üniversitesi'nde

Konya Valisi'nden Selçuk Üniversitesi'ne Destek

Törende konuşan Konya Valisi İbrahim Akın, Selçuk Üniversitesi'nin öğrencilere kapılarını sonuna kadar açtığını belirterek, "Üniversitemizin ve öğrencilerimizin daima yanındayız. Yeni akademik yılın başarılarla dolu geçmesini diliyorum" dedi.

Selçuk Üniversitesi Geleceğe Yön Vermeye Devam Edecek

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ise yeni akademik yılın herkes için yeni fırsatlar sunacağını belirterek, "Birlikte çalışarak üniversitemizi daha ileriye taşıyacağız ve geleceği hep birlikte inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.