Alper Gezer Avcı'nın uzay yolculuğu için tarih belli oldu

Alper Gezer Avcı'nın uzay yolculuğu için tarih belli oldu

Türkiye, insanlı ilk uzay misyonunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapacak ilk Türk astronot Alper Gezer Avcı'nın 9 Ocak 2024'te uzaya gideceğini açıkladı.

Türkiye, tarihinde ilk defa bir insanlı uzay misyonunu gerçekleştirecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapacak olan ilk Türk astronot Alper Gezer Avcı'nın 9 Ocak 2024'te uzaya fırlatılacağını duyurdu. Alper Gezer Avcı, İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte görev alacak.

Bakan Kacır, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, misyon sırasında kullanılacak olan armayı tanıttığı bir video paylaştı. Armada, sekiz köşeli Selçuklu yıldızı, ay-yıldızlı Türk Bayrağı, 16 Türk devletini temsil eden yıldızlar, Cumhuriyetin 100. yılına ithafen 100 sayısı ve dünya üzerinde turkuaz renkli Türkiye haritası bulunuyor. Görev arması, Türk devletlerinin birliğini ve Cumhuriyetin 100. yılına özel vurguyu içeriyor.

Alper Gezer Avcı, 9 Ocak'ta gerçekleşecek olan fırlatmanın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün boyunca kalacak ve 13 farklı bilimsel deneye imza atacak. Bu deneyler arasında biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi alanlarda gerçekleşecek deneyler bulunuyor.

Bakan Kacır daha önce yaptığı bir açıklamada, Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında gerçekleştirilecek deneylerden birinin Muş Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki öğrenciler tarafından hazırlandığını belirtmişti. Bu, Türk gençlerinin uzay araştırmalarına aktif katılımını simgeliyor ve ülkenin bilim ve teknoloji alanındaki ilerleyişine önemli bir katkı sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.