Alper Gezeravcı dünyaya dönüyor: Hareket saati belli oldu

Alper Gezeravcı dünyaya dönüyor: Hareket saati belli oldu

Axiom Space şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye saatiyle bugün 17:50'de Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılacak olan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı için veda töreni düzenlenecek.

Türkiye'nin gururu, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ve ekibi, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçirdikleri yaklaşık iki haftalık görevin ardından bugün Türkiye saatiyle 17:50'de Dünya'ya dönmek üzere yola çıkacak.

Axiom Space şirketinin sosyal medya paylaşımıyla duyurulan ayrılık saati öncesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, uzayda iz bırakan Türk astronot için Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bir veda töreni düzenleneceğini açıkladı.

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Artık bizim de istasyonda adımız, uzayda izimiz var. Bugün 17:50'de Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 'Veda Töreni' düzenlenecek" ifadelerini kullanarak bu önemli anı vurguladı.

Gezeravcı, istasyonda geçirdiği süre zarfında 13 farklı deneyi başarıyla tamamladı, Türkiye'nin adını uzaya taşıyan önemli bir misyona imza attı.

Alper Gezeravcı ve ekibi, Dünya'ya dönüşlerini Dragon kapsülü ile gerçekleştirecek. Kapsülün Orlando açıklarında okyanusa inişi planlanırken, bu an önemli bir kilometre taşı olarak tarihe geçecek. Türkiye, uzaya gönderdiği ilk astronotuyla birlikte uluslararası alanda da adından söz ettirecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.