Çileğin kilosu tarlada 100 TL

Çileğin kilosu tarlada 100 TL

Asrın felaketinin ardından Hatay'ın topraklarından yükselen bereket: Dörtyol'da çilek hasadı başladı! Muharrem Peköz'ün önderliğindeki çilek üretimi, 6 dönümlük tarladan 100 TL'ye alıcı buluyor.

Dörtyol ilçesinde, çilek hasadı sezonu başladı. 6 dönüm arazide çilek yetiştiren Muharrem Peköz, bu bereketli hasada öncülük ediyor. Kilosu tarladan 100 TL'ye alıcı bulan çilekler, bölgenin önemli gelir kaynaklarından biri haline gelmiş durumda.Çileğin kilosu tarlada 100 TL

50 yaşındaki Muharrem Peköz, çilek üretiminin keyifli olduğunu belirtirken, en büyük destekçisinin eşi olduğunu vurguluyor. Peköz, "Dörtyol'da çilek üreticisiyim, yani ilk çilek üreticiliğini ben yapıyorum. 8 yıldan beri çilek üretiyorum, daha önce çilek üreten olmadığı için ilk ben oldum. Tarım müdürümüzün sayesinde çilek üretimine başladık. Burada en büyük yardımcı benim eşim, bana çok büyük destek olduğu için çilek üretiminde başarı sağladık" diyor.

Çileğin kilosu tarlada 100 TL

Peköz, başarılı bir şekilde üretimlerini genişlettiklerini ve şu an 5-6 dönüme kadar çıktıklarını belirtiyor. Gelecek periyotta ise 15 dönüm üzerinde çilek yetiştirmeyi hedeflediklerini söylüyor. İşin sevildiği takdirde çilek üretiminin keyifli ve verimli bir iş olduğunu dile getiren Peköz, hasat sezonunun Mart'ın ilk haftası başladığını ve Temmuz'un 15'ine kadar devam ettiğini aktarıyor.

Çileğin kilosu tarlada 100 TL

Dörtyol'da hal olmadığı için manavlara çalıştıklarını belirten Peköz, bu durumun ödenek kaybına yol açmadığını ve komisyon olmadığı için daha rahat bir şekilde iş yaptıklarını ifade ediyor. Çileklerin fiyatlarının 80 TL ile 100 TL arasında değiştiğini dile getiren Peköz, sezon başladıktan sonra günlük olarak belirli oranda müşterilerinin geldiğini söylüyor.

Çileğin kilosu tarlada 100 TL

Hatay'ın bereketli topraklarından yükselen bu çilek hasadı, bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlarken, çiftçilerin de geçim kaynaklarından biri haline gelmiş durumda.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.