Geri sayım başladı: Türkiye onu, o dünyayı izleyecek

Geri sayım başladı: Türkiye onu, o dünyayı izleyecek

Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek olan astronot Alper Gezeravcı, 18 Ocak'ta Kennedy Uzay Üssü'nden gerçekleştirilecek fırlatma ile uzaya çıkacak.

Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu çerçevesinde görev alacak olan astronot Alper Gezeravcı, 18 Ocak'ta gerçekleştirilecek fırlatma ile Kennedy Uzay Üssü'nden uzaya gönderilecek. Türkiye'nin 100. yılında bu tarihi görevi yerine getirmenin heyecanını yaşayan Gezeravcı, yaptığı açıklamada, bugüne kadar gerçekleştirilmemiş bir görevi ülkesinin 100. yılında yerine getirmenin mutluluğunu ifade etti.

Geri sayım başladı: Türkiye onu, o dünyayı izleyecek

Gezeravcı, "Ülkemizin 100. yılında icra etmek, bugüne kadar fazlasıyla yer alma konusunda hak ettiğimiz bir platformda, uzay ortamında ilk görevimizin icrasıyla yerimizi alacak olmamız son derece mutluluk verici" dedi. Ayrıca, bu görevin gelecek nesillere ilham kaynağı olmasının ve onların hayallerini uzayın derinliklerine taşımasına vesile olmasının da mutluluk verici olduğunu belirtti.

Geri sayım başladı: Türkiye onu, o dünyayı izleyecek

Gezeravcı, 8 aylık yoğun bir eğitim sürecinden geçtiklerini ve bu sürecin planlı bir şekilde ilerlemediği dönemlerde, özellikle 2023'ün başında yaşanan deprem felaketi nedeniyle geç başladıkları bir süreç olduğunu söyledi. Türk astronot, bu süreçte alınan eğitimlerin ve hazırlıkların farklı şartlardan kaynaklandığını ve bu duruma rağmen titizlikle gerçekleştirildiğini ifade etti.

Geri sayım başladı: Türkiye onu, o dünyayı izleyecek

Fırlatma öncesi karantina sürecinin önemine de değinen Gezeravcı, bu sürecin amacının, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan astronot ekibine dünyadan herhangi bir hastalık taşımamak olduğunu belirtti. Karantina sürecinin, hastalıkların genel kuluçka süresini göz önünde bulundurarak dünyadan izole bir şekilde geçirilerek, fırlatma öncesinde herhangi bir temas olmaksızın gerçekleştirildiğini açıkladı.

Geri sayım başladı: Türkiye onu, o dünyayı izleyecek

Türk milletine seslenen Gezeravcı, Cumhuriyetin 100. Yılında gerçekleştirecekleri bu tarihi görevin millete hayırlı olması temennisinde bulundu. Devletin güçlü iradesi ve imkanlarıyla bu görevin mümkün kılındığına vurgu yaparak, ailesine ve yetiştirenlerine teşekkürlerini iletti. Türk astronot, bu süreçte kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmayan ailesine minnettarlığını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.