Goldman Sachs'tan Emtia Piyasası Tahmini: 2024'te Yüzde 15 Artış Bekleniyor

Goldman Sachs'tan Emtia Piyasası Tahmini: 2024'te Yüzde 15 Artış Bekleniyor

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, emtia fiyatlarının 2024'te ortalama yüzde 15 artacağını öngörüyor.

Analistler, borçlanma maliyetlerinin düşmesi, üretimin toparlanması ve jeopolitik risklerin devam etmesi gibi faktörlerin bu artışı tetikleyeceğini söylüyor.

Hammaddelerde En Büyük Artış Metallerde Görülecek

Goldman Sachs'tan yapılan açıklamaya göre, ABD ve Avrupa'daki merkez bankalarının faiz oranlarını düşürmeye başlaması ve endüstriyel ve tüketici talebinin artması emtia fiyatlarının yükselmesine neden olacak.

Analistler, "Daha gevşek finansal koşullardan kaynaklanan büyüme dürtüsünün fiyatlar üzerinde olumlu bir etkisi olacak. Durgunluğun olmadığı bir ortamda ABD faiz indirimlerinin emtia fiyatlarında artışa yol açtığını, en büyük artışın metallerde (özellikle bakır ve altın), ardından da ham petrolde geldiğini görüyoruz" dedi.

g.jpg

Yıl Sonu Fiyat Tahminleri:

  • Bakır: Ton başına 10 bin dolar
  • Alüminyum: Ton başına 2 bin 600 dolar
  • Altın: Ons başına 2 bin 300 dolar

Emtia Fiyatları 2024'ün İlk Çeyreğinde de Arttı

Emtia fiyatları, ham petrolün güçlenmesi, altının rekor kırması ve bakırın ton başına 9 bin doları aşmasıyla 2024'ün ilk çeyreğinde de artış göstermişti.

Altın Fiyatı 2024'te 2.300 Dolara Ulaşabilir

Goldman Sachs, yıl sonuna kadar altın fiyatının ons başına 2.300 dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor. Bu tahmin, altın fiyatlarının 2024'te yaklaşık yüzde 10 artacağı anlamına geliyor.

Bakır Fiyatı 10 Bin Dolara Çıkabilir

Bakır fiyatı da 2024'te yükselmeye devam edecek ve Goldman Sachs'ın tahminine göre yıl sonunda ton başına 10 bin dolara ulaşabilir.

Alüminyum Fiyatı 2.600 Dolara Çıkabilir

Alüminyum fiyatının da 2024'te yükselmesi bekleniyor. Goldman Sachs, yıl sonunda alüminyum fiyatının ton başına 2.600 dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.