İpragaz kurucusu Yücel Kurttepeli vefat etti

İpragaz kurucusu Yücel Kurttepeli vefat etti

Türkiye'nin LPG sektörünün öncülerinden ve İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli, 89 yaşında aramızdan ayrıldı.

İpragaz'ın kurucusu ve Türkiye'nin LPG sektörünün öncülerinden iş insanı Yücel Kurttepeli, 89 yaşında hayatını kaybetti. Şirketin resmi hesabından yapılan açıklamada, "Şirketimizin kurucusu ve hali hazırda yönetim kurulu başkanımız Yücel Kurttepeli'yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. 1961 yılında şirketimizi kurarak, bugün dünyaya örnek LPG sektörümüzün oluşumuna öncülük eden Yücel Kurttepeli, ülkemize ve sektörümüzün gelişimine büyük katkılar sağlamıştır" denildi.

Yücel Kurttepeli'nin cenaze merasimi 28 Nisan 2024 Pazar günü Zincirlikuyu Camii'nde düzenlenecek. Kurttepeli'nin cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanında defnedilecek.

ipragaz.webp

YÜCEL KURTTEPELİ KİMDİR?

1935 yılında Adana’da doğan Yücel Kurttepeli, üniversite eğitimini tekstil mühendisliği üzerine Almanya’da tamamlamış ve 1961 yılında İpragaz’ı kurmuştur. Kurttepeli, 1972 yılında ise Türkiye LPG Derneği’nin de kurucuları arasında yer aldı ve 1973-2000 yılları arasında dernek Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.