İsrail ile Hamas arasındaki ilk esir takası gerçekleşti

İsrail ve Hamas arasındaki esir değişimi anlaşması çerçevesinde, 13 İsrailli ve 39 Filistinli bugün serbest bırakıldı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) liderliğindeki operasyon, Uluslararası Kızılhaç Komitesi gözetiminde gerçekleşti.

İsrail ile Hamas arasında yapılan esir değişimi anlaşması bugün hayata geçirildi. Hamas tarafından 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde esir tutulan 13 İsrail vatandaşı, ilk serbest bırakılan esir grubunu oluşturdu. Uluslararası Kızılhaç Komitesi görevlilerine teslim edilen İsrailliler, Mısır üzerinden İsrail'e getirildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, 13 esirin IDF ve iç istihbarat servisi Şin Bet eşliğinde İsrail topraklarına getirildiği belirtildi. Açıklamada, tüm rehinelerin iadesi için savunma teşkilatının ilgili birimleriyle işbirliğinin devam edeceği vurgulandı.

kk.jpg

Aynı gün, Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ensari, İsrail hapishanelerinde tutulan 39 Filistinlinin insani ara taahhütleri doğrultusunda serbest bırakıldığını duyurdu. Ofer Hapishanesi'nden serbest bırakılan Filistinli mahkumlar, Ramallah'ın batısındaki Beitunia kasabasında coşkuyla karşılandı.

İsrail ve Hamas arasındaki anlaşmaya göre, 50 İsrail vatandaşının serbest bırakılması karşılığında İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli'nin serbest bırakılması öngörülüyor. İnsani ara sürecinin 4 gün süreceği belirtilirken, tarafların rehinelerin tamamının iadesi için çalışmaya devam edecekleri ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.