Toplanan atık miktarı vahameti ortaya koydu: Attık ki topladılar

Toplanan atık miktarı vahameti ortaya koydu: Attık ki topladılar

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın öncülüğünde düzenlenen "Orman Benim" kampanyası, Türkiye genelinde yoğun ilgi gördü. Binlerce kişi, orman alanlarında gerçekleşen etkinliklerde 313 ton çöpü toplayarak geri dönüşüme kazandırdı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Orman Benim" kampanyası, Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımlarla büyük bir başarıya imza attı. Muğla'da Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından başlatılan kampanya, gençlerden yaşlılara kadar geniş bir kesimin ilgisini çekti.

Hava koşullarının sadece dört ilde etkinlikleri engellediği kampanyada, binlerce kişi valilikler ve orman bölge müdürlüklerince belirlenen noktalarda bir araya geldi. Katılımcılar arasında 3 yaşındaki çocuklarıyla gelenlerden torunlarıyla birlikte gelenlere kadar geniş bir yelpaze bulunuyordu.

Özellikle orman içindeki yollarda gerçekleşen çöp toplama faaliyetinde, Orman Genel Müdürlüğü ekipleri de aktif rol aldı. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, kampanyanın toplumun her kesiminden büyük ilgi gördüğünü belirtti. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da orman yangınlarına karşı hazırlıklı olduklarını vurguladı.

Bakan Yumaklı, "Orman Benim" kampanyasına on binlerce vatandaşın katıldığını ve yaklaşık 313 ton çöp toplandığını açıkladı. Bu çöplerin geri dönüşüme gönderilmesiyle çevreye olan olumlu katkının yanı sıra ormanların korunmasına da büyük bir destek sağlandı.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte orman yangınlarının riskinin arttığına dikkat çeken Bakan Yumaklı, çoğu insan kaynaklı olan orman yangınlarını engellemenin mümkün olduğunu belirtti. Kampanyaya özellikle gençlerin ilgi göstermesinin gelecek adına umut verici olduğunu ifade etti ve destek veren herkese teşekkür etti. Bu kampanyanın bir başlangıç olduğunu ve gelecekte de benzer faaliyetlerin devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler