Konya, metaverse teknolojisiyle yine bir ilke imza atıyor

Konya, metaverse teknolojisiyle yine bir ilke imza atıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, blokzincir tabanlı metaverse uygulamalarıyla şehircilik hizmetlerini daha etkin hale getiriyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehircilik hizmetlerini daha kapsayıcı, katılımcı ve verimli hale getirmek amacıyla metaverse teknolojisini kullanarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor. Yenilikçi ve vizyoner tutumuyla dikkat çeken belediye, "Blokzincir Tabanlı Metaverse Toplantı Uygulaması" ile Meta evrenini kamusal alanda kullanmaya başlayarak dikkatleri üzerine çekti.

m1.png

Bu alandaki bilgi, birikim, farkındalık ve nitelikli insan kaynağı oluşturma hedefiyle Konya'da bir dizi faaliyet düzenleyen belediye, "Metathon Game Jam Yarışması" ile gençleri metaverse ve oyun dünyasıyla buluşturdu. İlk gününde metaverse, iş modelleri, metaverse'de sanat, oyun sektörü ve Web 3 konularında bilgi paylaşımı yapılan etkinlikte, ikinci gününde oyun motoru ile bir workshop düzenlenerek oyun temellerinden bahsedildi.

m2.png

Kapsül Teknoloji Platformu Zindankale Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen fiziki ve online eğitimin ardından, katılımcıları teşvik etmek amacıyla mentorler eşliğinde 48 saatlik Metaverse Oyun Geliştirme Maratonu düzenlendi. Bilim-kurgu temasıyla düzenlenen yarışmada, farklı disiplinlerden gelen takımlar senaryo konsepti, mekanik ve oyun dinamikleri, yaratıcı tasarım, grafik kalitesi, görsel ve ses kalitesi, ve tema entegrasyonu gibi kriterlere göre değerlendirildi.

m3.png

Büyük çekişmeye sahne olan yarışmanın sonucunda, projelerini jüriye canlı olarak sunan takımlar arasında birinci olan "Apolyclipta" takımı, ikinci sırayı "Fazer Force" takımı, üçüncü sırayı ise "Yzarc" takımı elde etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin metaverse alanındaki yenilikçi yaklaşımı, düzenlenen "Metathon Game Jam Yarışması" ile gençlerin ilgi odağı olurken, şehirde metaverse alanında kariyer yapmak isteyenlere yönelik bir platform oluşturmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.