Konyalı çiftçiye alternatif gelir kaynağı: Kulu'da ilk kez ekildi

Konyalı çiftçiye alternatif gelir kaynağı: Kulu'da ilk kez ekildi

Kulu ilçesine bağlı Kozanlı Mahallesinde bin 200 dekarlık alanda ilk kez anason ekimi gerçekleştirildi.

Konya'nın Kulu ilçesinde tarımsal çeşitliliği artırmak amacıyla önemli bir adım atıldı. Kozanlı Mahallesi'nde faaliyet gösteren S.S. Kozanlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Cengiz Karpuz'un duyurduğu üzere, bin 200 dekarlık alanda anason ekimi gerçekleştirildi. Bu, ilçede alternatif ürün çeşitliliğinin artırılması için önemli bir girişim olarak kaydedildi.

Konyalı çiftçiye alternatif gelir kaynağı: Kulu'da ilk kez ekildi

Karpuz, yapılan anason ekiminin, tarımsal üretimde çeşitliliği artırarak ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Dekar başına 50 ila 90 kilogram arası ürün beklentisinin olduğunu ifade eden Karpuz, elverişli hasat sonrasında anason ekiminin artırılması için destek sağlanacağını vurguladı.

Bu girişimle birlikte, Konya'nın tarımsal potansiyelinin daha verimli kullanılması ve çiftçilere alternatif gelir kaynakları sağlanması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.