Kredi Kartı Nakit Avans Faizi Yüzde 5'e Çıktı!

Kredi Kartı Nakit Avans Faizi Yüzde 5'e Çıktı!

Merkez Bankası, kredi kartı nakit avans ve kredili mevduat hesaplarında uygulanan faiz oranında değişikliğe gitti. Yeni faiz oranı yüzde 5 olarak belirlendi.

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı ile Uyumlu Hale Getirildi

Son günlerde ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yaşanan artış sonrası nakit avans için uygulanan faiz oranının düşük kalması, bu iki faiz türü arasında bir dengesizlik yaratmıştı. Merkez Bankası tarafından yapılan değişiklikle bu dengesizlik giderilmiş oldu. Yeni faiz oranı bugünden itibaren geçerli olacak.

Bankalara Tüzel Kişi TL Payı Hedefi

Merkez Bankası, bankalara gönderdiği uygulama talimatı ile gerçek ve tüzel kişiler için uygulanan TL payı hedeflerini de güncelledi. Buna göre, bankaların tüzel kişi TL payı için aylık artış hedefi getirildi. Daha önce bu tür bir hedef bulunmazken, 18 Ağustos 2023'teki seviyenin korunması isteniyordu.

Ayrıca, bankaların TL payı seviyelerine göre farklı olarak belirlenmiş olan gerçek kişi TL payı aylık artış hedefleri de güncellendi ve hedeflerin sağlanamaması halinde uygulanacak komisyon oranı artırıldı. Bu uygulama da bugünden itibaren geçerli olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum