Simit fiyatlarına Bakanlık el attı

Simit fiyatlarına Bakanlık el attı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu tarafından yapılan düzenleme ile Ticaret Bakanlığı, simit fiyatlarını belirleme sürecine dahil oldu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu tarafından hazırlanan "Esnaf ve Sanatkarlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmelik değişikliği ile birlikte Ticaret Bakanlığı, simit fiyatlarının belirlenmesi sürecine dahil oldu.

Yönetmeliğe göre, simit fiyatları belirlenirken ilgili belediye, ticaret il müdürlüğü, il tarım ve orman müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan bir komisyon değerlendirme yapacak. Bu değerlendirmenin ardından ilgili federasyon ve Ticaret Bakanlığı'nın olumlu görüşü alındıktan sonra fiyatlar Birlik tarafından onaylanacak.

Ancak, Ticaret Bakanlığı tarafından talep edilen tarifeye olumsuz bir görüş bildirilmesi durumunda, Birlik yeni tarife talebini gerekçeleriyle birlikte komisyona sunacak ve tekrar Bakanlığın görüşünü alarak onaylayacak. Bu düzenlemeyle birlikte Ticaret Bakanlığı'nın simit fiyatlarının belirlenmesinde aktif bir rol oynayacağı belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.