Simit Fiyatlarına Yönelik Yönetmelik Değişikliği Yürürlükte

Simit Fiyatlarına Yönelik Yönetmelik Değişikliği Yürürlükte

Tacir ve sanayicilerin ürettiği ürünlerin fiyatlarına ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayınlandı. Yapılan düzenleme ile simit fiyatlarında artış olması için Ticaret Bakanlığı'nın olumlu görüşü gerekiyor.

Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı resmi gazetede yer alan yeni düzenleme ile simit fiyatlarına ilişkin önemli bir değişiklik yürürlüğe girdi. Tacir ve sanayiciler tarafından üretilen mal ve hizmetlerin azami fiyat tarifelerinin düzenlenmesine ilişkin yönetmelikte yapılan değişiklik, simit fiyatlarını da kapsıyor.

Yapılan değişiklikle birlikte simit fiyatlarının belirlenmesi sürecinde Ticaret İl Müdürü, Tarım ve Orman İl Müdürü, esnaf ve sanatkarlar odaları birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili belediyenin temsilcilerinden oluşan bir heyetin değerlendirmesi alınacak. Bu değerlendirmenin ardından, Ticaret Bakanlığı'nın olumlu görüşü alındığı takdirde fiyatlarda artış yapılabilmesi için yönetim kurulu tarafından meclise teklif sunulacak.

Ancak, Ticaret Bakanlığı tarafından olumsuz görüş bildirilmesi durumunda, yeni bir tarife teklifi hazırlanarak tekrar Bakanlık görüşü alınacak ve bu yeni teklif meclisin onayına sunulacak.

Yapılan düzenleme ile simit fiyatlarında artış olması için Ticaret Bakanlığı'nın olumlu görüş vermesi gerektiği belirtilirken, bu süreçte ilgili meslek komitesinin de görüşü alınacak. Simit üreticileri ve tüketiciler ise yapılan düzenlemenin fiyatlar üzerindeki etkisini yakından takip ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler