Sosyal medyada dünyayı solladık

Sosyal medyada dünyayı solladık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Güvenli İnternet Günü Etkinliği'nde yaptığı konuşmada, internetin yaygınlaşmasıyla birlikte artan zararlı içeriklere dikkat çekti ve ailelere çağrıda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda düzenlenen "Güvenli İnternet Günü Etkinliği"ne katılarak, "Hep Birlikte Daha İyi Bir İnternete" temasıyla önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, internetin günlük yaşama getirdiği kolaylıkların yanı sıra zararlı içeriklerin de sanal dünyada artmaya devam ettiğine dikkat çekti ve ebeveynleri uyardı.

Uraloğlu, internetin insan hayatını kolaylaştırıcı birçok farklı etkeni ortaya çıkardığını belirterek, "Özellikle son birkaç yıl içinde internet, ihtiyaç doğduğunda kullanılan bir yol, bir araç olmaktan çıktı. Özellikle internetin yeni bir kültürel mekan, gerçeklik, özgürlük alanı ve ekonomik bir pazar olarak ortaya çıkması, küresel değerlerin, alışkanlıkların hızlı bir şekilde değişmesini de sağladı" dedi.

Çocukların dijital dünyada kontrolsüz bir şekilde bırakılmasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine vurgu yapan Uraloğlu, "Tüm anne babalara sesleniyorum. Lütfen çocuklarımızı, gençlerimizi başıboş ve uçsuz bucaksız bir ortam olan internet dünyasında yalnız bırakmayın. Çok farklı koruma ve güvenlik yöntemleriyle onları dijital alemin kötülüklerinden, tuzak noktalarından uzak tutmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İnternetin güvenli bir şekilde kullanılmasının toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Uraloğlu, "Günlük internet kullanım süresi dünya genelinde 6 saat 40 dakika iken ülkemizde bu rakam 6 saat 50 dakika. Sosyal medya kullanımı ise dünya genelinde 2 saat 23 dakika iken ülkemizde 2 saat 44 dakika. Bu alan asla boş bırakılmaması ve ciddiyetle ele alınması gereken bir konu" diye konuştu.

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da konuşmasında, internetin yaygınlaşmasıyla birlikte bilinçsizce kullanımının özellikle çocuklar ve gençler için tehlike arz ettiğini belirterek, toplumsal bir sorumlulukla internetin güvenli kullanımının önemini vurguladı.

Bu çerçevede, Türkiye'nin siber güvenliği için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Uraloğlu, "Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'miz tarafından bugüne kadar yerli yazılımlarımız ile engellenen 314 binden fazla zararlı bağlantıyı şayet engelleyememiş olsaydık, vatandaşlarımız sadece geçtiğimiz hafta içinde 66 milyona yakın zararlı isteğin hedefi haline gelmiş olacaklardı" dedi.

Uraloğlu, bilinçli ve güvenli bir dijital dünya sunmayı önemsediklerini belirterek, "Bütün vatandaşlarımıza, her yönüyle temiz ve güvenli bir dijital dünya sunmayı en önemli hedeflerimizden birisi olarak görüyoruz ve bu hedefe ulaşabilmek için her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.