TikTok’a sınırlama getirilmeli

TikTok’a sınırlama getirilmeli

Bilgisayar Yüksek Mühendisi ve Avukat Murat Osman Kandır, TikTok'a sınırlama getirilmesinin aile mahremiyeti ve olası istismarların önüne geçebileceğini belirtti.

Günümüzün en popüler sosyal medya mecralarından biri olan TikTok, milyonlarca kullanıcının kısa videolar paylaştığı veya canlı yayın yaptığı bir dijital platform olarak öne çıkıyor. Ancak, Türkiye'de artan kullanımıyla birlikte ortaya çıkan sorunlar nedeniyle TikTok'a sınırlama getirilmesi gündeme gelmiş durumda. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, TikTok'un Türkiye'deki kullanımını değerlendirerek, özellikle aile mahremiyeti ve potansiyel istismarları önlemek amacıyla çeşitli cezai yaptırımları ele alıyor.

Bilgisayar Yüksek Mühendisi ve Avukat Murat Osman Kandır, TikTok'un aile yapısını tehdit eden bir yapısı olduğunu ve özellikle 18 yaşına kadar olan çocuklar için mahremiyeti sarsıcı bir uygulama olduğunu belirtiyor. Profil oluşturma yaş sınırının 13 olmasının kontrolsüz paylaşımlara neden olduğunu ifade eden Kandır, TBMM'nin bu konuda sınırlama getirilmesinin olumlu bir adım olacağını düşünüyor.

Çin kökenli olan TikTok'un Türkiye'de özellikle kadın kullanıcılar arasında popüler olduğunu belirten Kandır, boşanma davalarında aile mahremiyetinin sarsıldığını ve bu uygulamanın istihbarat açısından da sıkıntılar yarattığını vurguluyor. Kandır'a göre, Türkiye'de TikTok'un sınırlanması, toplumun mahremiyet duygusunu yeniden kazanmasına ve istismarların engellenmesine katkı sağlayacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.