Tüm Türkiye bu tarihi göreve kilitlenecek

Tüm Türkiye bu tarihi göreve kilitlenecek

Türkiye'nin Uzay Bilimi Yolculuğu, AX-3 Mürettebatı ile 17 Ocak'ta Başlıyor. Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na Yola Çıkıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın duyurusuna göre, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01.11'de AX-3 mürettebatıyla birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru tarihi bir yolculuğa çıkacak.

Gezeravcı'nın fırlatılacağı bu tarih, Türkiye'nin uzay bilimi çalışmalarında bir dönüm noktası olacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı, "Bu tarihi görev; Türkiye'nin uzay bilimi çalışmalarında önemli bir kilometre taşı olmanın yanı sıra, gelecek nesiller için de büyük bir ilham kaynağı olacak" ifadelerini kullanarak heyecanı paylaştı.

Uzay yolculuğu, 19 Ocak 13.15'te ISS'e varılması planlanan bir buçuk günlük bir süreci içeriyor.

Müstakbel Astronotun Hatıra Pulu ve Zarfı 100. Yıl Logosu ile Özel Tasarlandı!

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve PTT işbirliğiyle, Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonunu gerçekleştirecek olan Alper Gezeravcı'nın astronotluk bayrağı taşıyacağı anı ölümsüzleştirmek için özel bir hatıra pulu ve zarf tasarlandı.

Pul, 100. Yıl logosu ve Türkiye Uzay Ajansı logosunu içeriyor; aynı zamanda 8 köşeli Selçuklu Yıldızı ve astronot Alper Gezeravcı'nın Türk Bayrağı ile omuzda tasvir edilmiş siluetini barındırıyor. Pul etrafında ise tarihsel öneme sahip 16 Türk Devletine ithafen konumlandırılmış 16 yıldız bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.