Türk Telekom ve Huawei, Kültür ve Sanatı 5G Teknolojisiyle Buluşturuyor

Türk Telekom ve Huawei, Kültür ve Sanatı 5G Teknolojisiyle Buluşturuyor

Türk Telekom ve Huawei iş birliğiyle gerçekleştirilen yenilikçi proje, 5G teknolojisinin kültür ve sanat alanındaki kullanımını öne çıkarıyor.

Türk Telekom, teknoloji alanındaki liderliğini kültür ve sanat ile buluşturarak yenilikçi bir adım attı. GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'ın katılımıyla duyurulan Türk Telekom ve Huawei iş birliği, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen deneme ile dikkat çekiyor.

Bu iş birliği çerçevesinde, Türk Telekom'un girişim hızlandırma programı PİLOT mezunlarından NaraXR'ın desteğiyle dünyanın ilk 5G Haptic Eldivenli VR Kukla Tiyatrosu denemesi gerçekleştirildi. Bu denemede, Unesco Kültür Mirası Karagöz Kukla Tiyatrosu, farklı lokasyonlardaki gerçek kukla oynatıcılarının yönetimiyle 5G Haptic Eldiven ile Atatürk Kültür Merkezi'nde bulunan seyircilere canlı olarak sunuldu. Ayrıca Türkiye'nin ilk 3 boyutlu 5G sanal görüşme denemesi de yerli teknoloji şirketi Scalar Vision ile gerçekleştirildi.

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, bu önemli adımı "Teknoloji birikimimizle kültürel değerlerimizi dünyaya tanıtıyoruz" sözleriyle açıkladı. Önal, Türk Telekom'un sadece teknolojide değil, kültür ve sanat alanında da öncü rol üstlendiğini vurguladı. Bu iş birliğiyle, Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etmenin yanı sıra kültür ve sanatın da 5G teknolojisiyle evrenselleşmesine katkı sağlandığını belirtti.

Huawei Türkiye CEO'su Kaya Shi ise, Türk Telekom ile gerçekleştirdikleri iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu iş birliğiyle kültür ve sanatın dijitalleşmesine öncülük ettiklerini belirten Shi, 5G teknolojisinin sunduğu imkanlarla kültürel mirasların dünya geneline taşınabileceğini ifade etti.

Türk Telekom ve Huawei'nin bu iş birliği, teknoloji ile kültür sanatı harmanlayarak geleceğe yönelik önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.