Vodafone Business, Yıldız Teknik ve OSBÜK İş Birliğiyle Sanayide Dijital Yetkinlik Analizi Yapacak

Vodafone Business, Yıldız Teknik ve OSBÜK İş Birliğiyle Sanayide Dijital Yetkinlik Analizi Yapacak

Vodafone Business, Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenleri ve OSBÜK iş birliğiyle sanayi şirketlerinin dijital olgunluk seviyelerini ölçmek için bilimsel bir test olan Sanayide Dijital Yetkinlik Analizi'ni sunuyor.

Dijital dönüşüm çağında işletmelerin rekabet güçlerini artırmaları için dijital yetkinliklerini geliştirmeleri önem taşıyor. Bu doğrultuda Vodafone Business, Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenleri iş birliği ve OSBÜK desteğiyle sanayi şirketlerinin dijital olgunluk seviyelerini ölçmek amacıyla Sanayide Dijital Yetkinlik Analizi'ni hazırladı.

Analiz, altyapı, veri yönetimi, entegrasyon, dijital pazarlama, mobil uygulamalar ve siber güvenlik gibi servisleri kapsayarak şirketlerin dijital dönüşüm sürecindeki performansını ölçüyor. Her bir şirkete özel skorlama raporu sunulacak ve KOBİ'lerin geliştirilmesi gereken alanlara özgü çözümler önerilecek.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, dijital dönüşümün önemine vurgu yaparak, işletmelerin dijital olgunluk seviyelerinin yüksek olmasının gerekliliğini belirtti. Bu çerçevede, Sanayide Dijital Yetkinlik Analizi'nin işletmelerin dijital farkındalık düzeylerini ölçümleyerek gelişimlerine katkı sağlayacağını ifade etti.

Analiz ayrıca sanayi sektöründeki şirketlerin ortalama skorunu da sunarak işletmelerin dijital olgunluk düzeyini sektör ortalamasıyla kıyaslamalarını sağlayacak. Bu sayede işletmeler, dijital dönüşüm sürecindeki konumlarını daha iyi değerlendirebilecekler.

Organize Sanayi Bölgeleri Başkanlık Divanı Üyesi ve Kocaeli Gebze Dilovası OSB Başkanı Mustafa R. Türker, dijitalleşmenin rekabet gücü için kritik olduğunu vurgulayarak, OSBÜK olarak bu alandaki projeleri desteklediklerini belirtti.

Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Keskin ise Sanayide Dijital Yetkinlik Analizi'nin sanayi kuruluşlarının rekabet avantajını sürdürülebilir kılmak için önemli bir araç olduğunu dile getirdi.

Sanayide Dijital Yetkinlik Analizi'nin, işletmelere dijital dönüşüm süreçlerinde yol göstererek daha güçlü bir dijital gelecek için adım atmalarına yardımcı olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.