10 kilo yoğurdun içinde çeyrek altın aradılar

10 kilo yoğurdun içinde çeyrek altın aradılar

51. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali kapsamında düzenlenen yoğurt yapma ve yeme yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Mersin'in Silifke ilçesinde, 51. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali etkinlikleri çerçevesinde geleneksel yoğurt yapma yarışması düzenlendi. Göksu Irmağı kenarındaki Emekliler Kıraathanesi'nde yapılan yarışmaya 10 yarışmacı katıldı. Yarışmacılar, evlerinde özenle hazırladıkları yoğurtları, çeşitli sunum teknikleriyle jüriye sundu. Jüri, yoğurtların yapılış tekniği, sütün kalitesi, hijyen koşulları, sunumu, kokusu ve tadını değerlendirerek en iyi yoğurdu seçti. Dereceye giren yarışmacılar ödüllendirildi.

10 kilo yoğurdun içinde çeyrek altın aradılar

Yoğurt Yeme Yarışmasında Kıyasıya Mücadele

Festivalin en dikkat çekici etkinliklerinden biri olan yoğurt yeme yarışmasında ise yarışmacılar, 10 kilo yoğurt dolu tepsideki çeyrek altını ağızlarıyla bulmaya çalıştı. Halktan seçilen 5 yarışmacı, yaklaşık 20 dakika boyunca kıyasıya bir mücadele sergiledi. Yoğurtla kaplanan yüzler ve kafalar, izleyicilere eğlenceli anlar yaşattı.

10 kilo yoğurdun içinde çeyrek altın aradılar

Silifke Yoğurdu Festivale Damgasını Vurdu

Kültür Haftası kapsamında düzenlenen festivalde yabancı halk oyunları gruplarının gösterileri de büyük ilgi gördü. Gösteriler sonunda vatandaşlara ve dans gruplarına, meşhur Silifke yoğurdu ikram edildi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Silifke yoğurdunun coğrafi tescile sahip olduğunu belirterek, "Yoğurt yarışmamız festivalimizin en renkli etkinliklerinden biri oldu. Silifke'ye gelen herkes, bu yoğurdun tadını mutlaka denemeli" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.