AK Parti Konya'da İlk İstifa

AK Parti Konya'da İlk İstifa

AK Parti'de kongre süreci başlarken, Cihanbeyli İlçe Başkanı Büneyye Ekinci, sosyal medya hesabından partisinden affını istediğini duyurdu. Ekinci, kongreye kadar görevini sürdüreceğini ve ardından bayrağı devredeceğini açıkladı.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ana gündem maddesi, partiyi kongre sürecine taşıyacak kararların alınmasıydı. Erdoğan’ın imzaladığı karar ile AK Parti’de yeni bir dönemin kapıları aralanmış oldu.

Memleket.com.tr söylemişti

Kongre süreci kapsamında, eylül ayının son haftası veya ekim ayının başında mahalle ve köylerde delege seçimleri gerçekleştirilecek. Kasım ayında nüfusu 5 binin üzerinde olan beldelerde ve ilçelerde kongrelerin tamamlanması planlanıyor. İl kongrelerinin ise 2025 yılının başında sona ermesi hedefleniyor.

ak-parti-cihanbeyli.jpg

Büneyye Ekinci Görevinden Affını İstedi

Bu süreçle eş zamanlı olarak, AK Parti Cihanbeyli İlçe Başkanı Büneyye Ekinci sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, partisinden affını istediğini duyurdu. Ekinci, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Kıymetli Hemşehrilerim, il başkanlığında yaptığımız istişareler sonucunda affımızı isteyerek kongrede devam etmeme kararı aldık. Rabbim hayırlı eylesin. AK Parti'ye yakışır şekilde kongreye kadar üzerimize düşen görevi yerine getirip, yeni seçilecek başkanımıza devir edeceğiz. Şimdiden hayırlı olsun.

buneyye-ekinci.jpg

AK Parti'de Değişim Rüzgarları

AK Parti’nin kongre sürecine girmesi, ilçe teşkilatlarında da değişimlerin önünü açtı. Büneyye Ekinci’nin istifası, bu süreçte yaşanan değişimlerin sadece bir örneği olarak öne çıkıyor. Ekinci’nin görevini kongreye kadar sürdüreceği ve yeni başkana devredeceği öğrenildi.

ak-parti-cihanbeyli-secim-sonuclari.jpg

AK Parti'nin kongre süreci, partide yeni bir yapılanmanın habercisi olurken, il ve ilçe teşkilatlarında da görev değişikliklerinin devam edeceği öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum