3. Ulusal Bilim Sanat Merkezleri Arası Robot Yarışması
Kütahya'da 21 ilden gelen yaklaşık 170 öğrencinin katıldığı robot yarışması iki gün sürecek
KÜTAHYA (AA) - Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''3. Ulusal Bilim Sanat Merkezleri Arası Robot Yarışması'' başladı.
Dumlupınar Spor Salonu'nda başlayan robot yarışmasına, 21 ilde faaliyetlerini sürdüren bilim sanat merkezinden 170 öğrenci, 135 robotla 18 kategoride yarışmaya katılıyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenlenen bu yarışmanın öğrencilere kazandırması gereken hedeflerinin olduğunu söyledi.
Bunlardan en önemlisinin öğrencilere bilimsel temelli düşünme becerisi kazandırmak olduğunu ifade eden Esen, ''Bilimsel temelli düşünen çocuklarımız doğal olarak, proje temelli de öğrenmiş oluyorlar. Hem bilimsel temelli düşünme hem de proje temelli öğrenme, bu organizasyonda gerçekleşmiş oluyor. Ülkelerin gelişmişlik oranları sahip oldukları teknolojik alt yapıyla doğru orantılı ölçülüyor. Dolayısıyla ülke olarak 2023 hedeflerimiz var. Bu hedefleri yakalayabilmemiz, ülkemizdeki bilimsel gelişmelere ve teknolojik buluşlara gebedir. Biz bu alt yapıyı gerçekleştirebilirsek, 2023 hedeflerine daha sonra da 2071 hedeflerine ülke olarak çok rahatlıkla ulaşabiliriz'' diye konuştu.
Kütahya Bilim Sanat Merkezi Müdürü Murat Fazıl Akkoç da bu yarışmanın bu yıl Kütahya'da yapıldığını hatırlatarak, yarışmaya 21 bilim sanat merkezinin katıldığını dile getirdi.
Söz konusu bilim sanat merkezinden 170 öğrenci ve bunlara 33 rehber öğretmenin de eşlik ettiğini vurgulayan Akkoç, şöyle konuştu:
''Yaklaşık 18 kategoride yarışmalar var. Sumo, çizgi izleyen, basket atan, top toplayan, minik sumo ve büyük sumo gibi. Öğrencilerimiz tabi Türkiye'nin değişik illerinden geliyor. Ülkemizde toplam 65 bilim sanat merkezimiz var ve bu rakamın neredeyse üçte biri burada. Öğrencilerimiz burada kendi yazılımları ve kendi seçtikleri dizaynlarını getirerek burada sergiliyorlar. Dünyada İsrail, Hindistan ve İrlanda yazılım konusunda en iyi ülkelerdir. Özellikle İsrail, dünyaya bu noktada yön veriyor. Tabi ki göklere, yerlere ve denizlere hakim olan dünyaya hakim olur ama asıl şimdi yazılıma hakim olan dünyaya hakim oluyor. Biz bunu farkındalık olarak oluşturmak ve uygulamak istedik. Yaklaşık 170 çocuğumuz 135 robotla yarışıyor ve bunlar basit de olsa kendi yazılımları.''
Yarışma, yarın düzenlenecek final etabı ve ödül törenin ardından sona erecek.
Kaynak: