Lise Öğrencilerinin Yapay Zekayla Yaptığı Çizgi Film Büyük İlgi Gördü

Lise Öğrencilerinin Yapay Zekayla Yaptığı Çizgi Film Büyük İlgi Gördü

Karaman'da düzenlenen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği'nde lise öğrencilerinin yapay zekayla hazırladığı çizgi film, fuarın en dikkat çeken projelerinden biri oldu. Proje, yapay zekanın eğitimdeki önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen "Keşfetmenin Neşeli Yolculuğu" adlı TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği, Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleşti. Etkinlikte, Karaman Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerinin yapay zekayla ürettikleri çizgi film projesi büyük ilgi gördü. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Gülsen Metin liderliğinde gerçekleştirilen proje, öğrencilere yapay zeka teknolojilerinin kapılarını açtı.

Lise Öğrencilerinin Yapay Zekayla Yaptığı Çizgi Film Büyük İlgi Gördü

"Yapay Zekayı Çocuklarımızla Buluşturmayı Amaçladık"

Projeye liderlik eden Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Gülsen Metin, yapay zekayı çocuklarla tanıştırmayı hedeflediklerini belirtti. Metin, "Öğrencilerimiz burada yapay zekanın ne olduğunu ve kullanım alanlarını öğrenme fırsatı buluyor. 7'den 77'ye herkesin katılabileceği bir atölye kurduk. Atölyemize katılanların yapay zeka okuryazarlıklarını ölçerek kazanımlarını değerlendireceğiz" dedi.

Lise Öğrencilerinin Yapay Zekayla Yaptığı Çizgi Film Büyük İlgi Gördü

Öğrenciler Yapay Zekanın Gücünü Keşfediyor

Projenin önemli katılımcılarından biri olan Karaman Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Umut Efe Yazıcı ise, yapay zeka projelerinde yer almanın kendisine birçok şey öğrettiğini vurguladı. Yazıcı, "Yapay zekanın kullanım alanlarını keşfetmek, günlük yaşamda da bu teknolojiyi nasıl kullanabileceğimi öğrenmemi sağladı. Herkesin yapay zekanın önemini anlaması ve bu araçları öğrenmeye çalışması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.