"ABD'nin 2018 yılı bütçe kesintisinden İsrail etkilenmeyecek"

"ABD'nin 2018 yılı bütçe kesintisinden İsrail etkilenmeyecek"

ABD Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Toner:- “İsrail bütçe kesintisinin dışında tutulacak tek ülke ve İsrail’e olan desteğimiz devam edecek”

WASHINGTON (AA) – ABD Başkanı Donald Trump'ın 2018 mali yılına yönelik bütçe teklifinde ABD diplomasisi ve yabancı ülkelere yapılan yardımlarda yüzde 28’lik bir kesinti dikkat çekerken, İsrail’in bu kesintiden etkilenmeyecek tek ülke olduğu ortaya çıktı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Mark Toner, telekonferans yoluyla yapılan basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Toner, bütçe kesintisinden, Barack Obama döneminde imzalanan ve ABD’nin İsrail’e 10 yılda 38 milyar dolarlık askeri yardım yapmasını öngören anlaşmaya riayet edeceklelerini söyledi.

Konuya ilişkin açıklamalarını bir soru üzerine yapan Toner, “İsrail’e yapacağımız yardım bütçenin dışında ve o garanti bir yardım. Elbetteki bu bizim güçlü dostumuz ve müttefikimiz olan İsrail’e karşı güçlü bağımızı göstermektedir.” dedi.

Toner, bütçe kesintisinden etkilenmeyecek tek ülkenin İsrail olacağına dikkat çekerek, “İsrail bütçe kesintisinin dışında tutulacak tek ülke ve İsrail’e olan desteğimiz devam edecek.”

Trump'ın 2018 mali yılına yönelik bütçe teklifi, Savunma ve Ulusal Güvenlik bakanlıkları haricindeki federal kurumların harcamalarında ciddi kesintiler öngörüyor.

Metne göre, Trump'ın ilk bütçe önerisinde, 12 bakanlığın yanı sıra çeşitli federal kurumların harcamalarının düşürülmesi hedefliyor.

Bu kurumların başında ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), Dışişleri ve Tarım bakanlıkları geliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı