Adalet Bakanı Tunç’tan Netanyahu'nun ABD Kongresi’ndeki Konuşmasına Sert Tepki

Adalet Bakanı Tunç’tan Netanyahu'nun ABD Kongresi’ndeki Konuşmasına Sert Tepki

ABD Kongresi, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu ağırlayarak büyük bir tartışmaya neden oldu. Filistin topraklarındaki katliamların sorumlusu Netanyahu'nun konuşması, hem destek hem de protesto gösterilerine yol açtı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresi'nde yaptığı konuşmaya sert bir tepki gösterdi. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Netanyahu'nun konuşmasını insanlık adına utanç verici olarak nitelendirdi.

Netanyahu'nun İnsanlık Suçları ve Uluslararası Tepkiler

Bakan Tunç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "BM Güvenlik Konseyi'nin ateşkes kararına uymayan, Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım nedeniyle aldığı tedbir kararına rağmen soykırıma devam eden, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısınca soykırım suçu işlediği gerekçesiyle yakalama kararı talep edilen, 7 Ekim'den bu yana 40 binden fazla masum sivili katleden Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşturulması insanlık adına utanç vericidir."

Barış Çabalarına Zarar Veren Tutumlar Kınandı

Tunç, Netanyahu'nun konuşmasının, sağlanmak istenen barış çabalarına zarar verdiğini belirterek, bu tutumu şiddetle kınadığını ifade etti. "Sağlanmak istenen barış ve istikrar çabalarına açıkça zarar veren bu tutumu şiddetle kınıyorum. İnsanlık vicdanında mahkum olan Netanyahu ve İsrailli yöneticilere sahip çıkılması, onların uluslararası hukuk önünde hesap vermesine engel olamayacaktır," diyen Tunç, Türkiye'nin yıllardır toprakları işgal altında olan Filistinli kardeşlerinin yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.