Afyon’da Kimyasal Saldırı: Bahçeye Dökülen Zehirli Madde Çifti Hastanelik Etti

Afyon’da Kimyasal Saldırı: Bahçeye Dökülen Zehirli Madde Çifti Hastanelik Etti

Afyonkarahisar Sinanpaşa’da bir çift, bahçelerine kimyasal madde döküldükten sonra hastanelik oldu. Olayla ilgili açılan davada, suçlu bulunan şahıs 37 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Düzağaç beldesinde meydana gelen olayda, Orhan ve Derya Yavuz çifti, şehir dışındaki bir gezi programından döndükten sonra sebzelerin ekili olduğu bahçeleriyle ilgilenmeye başladı. Kısa süre sonra Derya Yavuz aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan incelemeler sonucunda çiftin kimyasal bir madde ile zehirlendiği belirlendi.

Güvenlik Kameraları Olayı Aydınlattı

Olayın ardından Yavuz çifti, bahçelerine dökülen maddelerin kaynağını öğrenmek için çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Kamera kayıtlarına göre, bahçeye kimyasal madde döken kişiler aile dostları Mehmet Özek ve Enver Er olarak tespit edildi. Çift, bu kişilere karşı "kasten yaralama ve çevreyi kirletme" suçlarından dava açtı.

Mahkemeden 37 Ay Hapis Cezası

Açılan davanın karar duruşmasında Mehmet Özek, bahçeye kimyasal madde dökerek çiftin zehirlenmesine sebep olmaktan suçlu bulundu ve 37 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanık Enver Er ise beraat etti. Mahkeme süreci, bölge halkı tarafından da yakından takip edildi.

"Ölümle Burun Buruna Geldik"

Olayın ardından İhlas Haber Ajansı’na (İHA) konuşan Orhan Yavuz, yaşadıkları şoku şu sözlerle dile getirdi: "Geziden döndüğümüzde bahçemizin zehirlendiğini fark ettik. Eşim rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldık. Ölümle burun buruna geldik. Gözlerimde sıkıntı başladı, eşim ise tat alma ve dudaklarında his kaybı yaşıyor. Niye böyle bir şey yaptıklarını hala anlamış değiliz."

"Eşim Evde Olmasaydı Ben Ölürdüm"

Zehirlenme sonrası konuşan Derya Yavuz ise yaşanan olayı şu sözlerle anlattı: "Bahçeyi neyle zehirlendiklerini bilmiyoruz. İki duyumu kaybettim ve eşim olmasaydı ben şu an burada olmayabilirdim. Bahçeden komşularımıza da ürün veriyoruz, mahallenin çocukları burada oynuyor. Eğer onlara bir şey olsaydı çok daha büyük bir facia yaşanabilirdi."

Afyon’da Kimyasal Saldırı: Bahçeye Dökülen Zehirli Madde Çifti Hastanelik Etti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.