Ağrılar, Dorn tedavisiyle bitiyor!
Dorn Terapisti ve Tıbbı Hacamat Uzmanı Emine Baran, boyun, sırt ve eklem ağrılarından kurtulmanın en etkili ve pratik yöntemlerin Dorn Terapi metoduyla yüzde 90 kadar azaldığını söyledi.
İnsanların günlük hayatlarında yaşadıkları ağrıların birçok nedenin dengesizlikten kaynaklandığı anlatan Dorn Terapisti Emine Baran, insan sağlığının sadece fiziki bedenden oluşmadığını söyleyerek, “beden sağlığı; ruhsal, zihinsel ve fiziksel bedenlerin dengeli olmasıyla mümkün olur” dedi. Baranı, insan sağlığının bu 3 bedenin dengeyi sağlamasıyla oluşan sağlıklı yaşamın, hayat boyu süreceğini anlattı. Nişantaşı Mahallesi Hulusi Baybal Caddesi üzerinde Dorn Terapi merkezinde hizmet veren Emine Baran, insanların günlük yaşantılarını daha sağlıklı hale getirmek için Dorn Tedavisi uyguladıklarını söyledi. Dorn tedaviyi anlatan Baran, “Fiziksel beden, ruhsal beden ve zihinsel beden olarak İnsan anatomisi 3 bedenden oluşuyor. Bedenimizi sadece madde boyutuyla veya ruhsallık boyutuyla değerlendiremeyiz. Bu üç bedenimiz aynı anda sağlıklı olduğu zaman tam anlamıyla sağlıklı oluruz ve kendimizi tam anlamıyla ifade edebiliri. Ruhun dışarıdaki yansıması fiziki beden, fiziki bedenin işleyişi de zihne bağlıdır. Vücudumuzdaki organların işleyişi bir döngü içerisindeyse aynı şekilde fiziksel, Ruhsal ve zihinsel bedenlerimiz de birbirine bağlıdır. Bu üç bedenden birisinin dengesi bozulduğu zaman diğerlerinin dengesi de otomatik olarak bozuluyor. Bedenlerimizdeki dengeleri çok aştığımız veya az kullandığımız zaman yine sağlıklı bir ruhsal bedene veya fiziksel bedene sahip olamıyoruz” dedi.
DENGELİ YAŞAMAK ÖMRÜ UZATIYOR!
Dorn metodunun amacı kişinin fiziksel dengesini yerine getirmeye yönelik olduğunu söyleyen Baran, “Fiziksel dengeyi yerine getirirken kişilerin dikkat edecekleri basit günlük durumlar var. Bunlar arasında iki bacağımıza aynı oranda yük vermemiz lazım. Dengeli oturma, dengeli yürüme bunlar fiziksel dengemizi yerine getirecek günlük basit hareketlerdir. Bunlar gibi uygulayacağımız birçok yöntem bulunuyor ve bu yöntemlere dikkat ederek yaşadığımız zaman bir ömür boyu sağlıkla yaşayabiliriz. Dorn Method; bel, boyun, baş, sırt, kalça, bacak, diz, ayak,omuz, kol, el,parmak ağrısı olan, migren, siyatik, skolyoz benzeri rahatsızlıkları bulunan herkese uygulanabilir. Bacaklarımızı binanın temeli olarak düşünürsek, kalça destekleyen bacaklarımızın eşit boyda olmaması omurgadaki disklerin günlük hareketlerimizle dahi yamulmasına neden olacaktır. Bu eşitsizlik, bugün çok fazla sayıda insanın karşılaştığı birçok ağrı probleminin temelinde yatan ince bir detaydır. Eklem rahatsızlıklarının yüzde 90’ında bacak boyu farklılığı, kalça ekleminin yerinden oynamasından meydana gelir. omurgadaki disklerin, doğru olabilmesi gerekir ki; üzerinde bulunan omurga doğru bir şekilde yerini alabilsin. Eğer omurgadaki disklerin bölgesinde yamukluk var ise, kısa ya da uzun dönemde omurga üzerinde asimetrik ya da yerinden oynamış omurlar olacaktır. Bu da; skolyoz, kalça ağrısı, diz ağrısı, ayak problemleri, fıtık,rahim sarkması, karın, boşaltım sistemi ağrıları, mesane problemleri gibi sıkıntılar oluşturabilecektir. Dorn Terapi ile omur ve eklemlerdeki hizalanma, sıralanma düzenlenir. Bu vesile ile sinirler rahatlar. Vücutta kan dolaşımı tıkanıksız sağlanır. Kan dolaşımının sağlanması ile hücreler beslenir, vücudun kendini yenileme süreci başlar ve ağrılar yok olduğu gibi ilgili organlarda yenilenme başlar. Dorn terapisi; fiziksel, ruhsal ve zihinsel bedeni dengeleyen en iyi yollardan bir tanesidir. İnsanlar bazen ruhsal bedenine erişemiyor. Fizik bedenimizin üzerindeki müdahale edebildiğimiz alanlarda kendi kendimize tedavi yapmak mümkün oluyor. Fizik bedenimize müdahale ederek ruhsal bedenimizi de dengeye koyabiliyoruz. Bunu sağlamanın birçok yollarından birisi de kişinin bedenine müdahale ederek en kısa ve yıpratmayan tedavi yöntemi” ” şeklinde konuştu.
“HASTALIKLARIN RUHSAL NEDENLERİ ÇOK ÖNEMLİ”
Birçok hastalığın nedeninin ruhsal nedenlerle kaynaklandığını dile getiren Dorn Terapisti Emine Baran, “Hastalığın ne olduğunu anlamamız için, Bizi hastalığa ne götürür sorusunu sormamız lazım. insan hastaneye mide sorunuyla gittiği zaman kolayca tedavi olabilir. Mide hastası o süre geçebilir fakat ruhsal dengesi yerine gelmedikten sonra mide şikayetleri devam edecek ve modern tıpa yeniden başvuracaktır. Modern tıbbın tedavisi sadece sonuçlara bağlıdır. Kişi kendini hasta olacak duruma getirmiştir ve son çare olarak tedaviyi hastanede buluyor. Hastalıkların meydana gelmesinde en etkili sebeplerden bir dengemizi tam olarak yerine getirmememizdir. Kafamızda bir düşünceyi saatlerce düşündükçe bir süre sonra kafa ağrımız oluşur. Bu olay günlerce sürecek olursa migren hastası olmamız kaçınılmaz olacaktır. İnsan sağlığı bir bütün olarak ele aldığımızda ve her yönüyle dengeli yaşadığımız zaman daha sağlıklı olacağımızı ortadadır” dedi.
OSMANLI’NIN UYGULADIĞI YÖNTEM DOĞRU
Osmanlı devleti ve Selçuklu devletindeki şifahaneleri örnek veren Emine Baran, bu şifahelerin insanlara günlük hayatlarında nasıl davranacaklarından ruhsal sağlıklarına kadar birçok yönde tedavi yapılıyordu. Bunların yanında günlük egzersizler, zihinsel rahatlıklar ve fiziksel tedaviler yapılıyordu. Bu yöntemlerle büyük oranda insanlar sağlığına kavuştuğu oluyordu. O tarihlerdeki İbn-i Sina ve diğer ünlü doktorlar, hastayı bir bütün olarak ele alır hastayı bu sonuçlara hangi ruhsal durumlar getirdiği tespit edilirdi. Modern tıp hayatımızda olmazsa olmaz. Fakat bizi hasta yapan nedenlerin bilinmesi gerekiyor ve her daim sağlıklı olmamızı sağlayan etkenler var. Biz vücudumuzu bunun yanında ruhsal bedenimizi ve zihinsel bedenimizi sağlıklı bir şekilde dengesini sağlarsak birçok hastalığın ve sorunların önüne erkenden geçmiş oluyoruz. Modern tıbbın kaçırdığı bir nokta var. İnsan sağlığını bütün olarak ele almıyoruz ve parça parça ele alıyoruz” diye konuştu.
DENGEYİ BOZAN BİRÇOK NEDEN VAR
“İnsan sağlığını tehlikeye sokan nedenlerden konuşan Dorn Terapisti Emine Baran, günlük stresin de içinde olduğu birçok nedenin insan sağlığını bozduğunu anlattı. Baran, “İnsan sağlığını günlük hayatta zora sokan birçok neden bulunuyor. bunların arasında en çok stres ve dengeli beslenme geliyor. Dengeli beslenme yapıldığı zaman vucudumuz yeterli gıdayı alacak ve ruhsal durumumuz pozitif olacak. bunlara bağlı olarak da zihinsel bedenimiz her zaman sağlıklı ve hızlı çalışacaktır. Sağlıklı beslenme alışkanlık hale geldiği zaman vücudumuz her zamankinden daha iyi olduğunu hissedeceğizdir. Sağlıklı beslememize dikkat edeceğimiz noktalar arasında ise konsorejen madde içeren besinlerden uzak durmalıyız. Yediklerimizi doğal ve taze olmasına özen göstermeliyiz. Bunların yanında günlük hareketlerimize dikkat etmemiz gerekir” Servet R. Çolak – Memleket