AK Parti'den UEFA'nın Merih Demiral Kararına Tepki

AK Parti'den UEFA'nın Merih Demiral Kararına Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, UEFA'nın milli futbolcu Merih Demiral'a verdiği 2 maçlık cezaya tepki gösterdi. Çelik, UEFA'nın kararının futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürdüğünü belirtti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, UEFA'nın milli futbolcu Merih Demiral'a verdiği 2 maçlık ceza hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, UEFA Disiplin Kurulu'nun kararını son derece hatalı bulduğunu belirtti. Çelik, "UEFA Disiplin Kurulu'nun milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesi son derece hatalı bir karardır. UEFA kararı açıklanmadan önce belirli mahfillerde kararın yayınlanması, bu kararın belirli baskı gruplarının etkisi ile alındığını göstermektedir. UEFA'nın bu kararı, futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürmüştür" ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan Açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da UEFA'nın kararına karşı hukukî yollardan haklarını arayacaklarını belirtti. Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "UEFA'nın, hukukî hiçbir dayanağı olmayan, bütünüyle siyasi olduğuna inandığımız haksız ve yanlı kararını kınıyoruz. Ülkemize ve millî futbolcumuz Merih Demiral'a uygulanan bu çifte standarda karşı hukukî yollardan hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Futbolcularımıza inanıyoruz. Onlar da gereken cevabı yeşil sahada verecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milli futbolcu Merih Demiral'a verilen 2 maçlık men cezası kararının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Milli futbolcumuz Merih Demiral'a UEFA'nın 2 maç men cezası kararı kabul edilemez. Kararın özgürlükçü ve hakkaniyetli bir yaklaşımla ve savunma dosyası ciddiyetle incelenerek düzeltilmesini bekliyoruz. Futbolun heyecanı ve güzelliği siyasi kararlarla gölgelenmemelidir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.