Aksaray'da Tarihi Kilise-Cami İmam Bekliyor

Aksaray'da Tarihi Kilise-Cami İmam Bekliyor

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi Akyamaç Mahallesinde, 1800'lü yıllarda Rumlar tarafından inşa edilen ve 1990'lı yıllarda camiye çevrilen Aziz Georgios Kilisesi, 10 yıldır imam eksikliği nedeniyle ibadete kapalı.

Tarihi Kilise-Cami Yeniden İbadete Açılmayı Bekliyor

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi Akyamaç Mahallesinde, 1800'lü yıllarda Rumlar tarafından Hristiyanların önemli azizlerinden Aziz Georgios adına inşa edilen kilise, 1990'lı yıllarda camiye dönüştürüldü. Bir süre ibadete açık olan bu tarihi yapı, yaklaşık 10 yıldır imam bulunmadığı için boş durumda.

Mahalle Muhtarı: "Caminin İbadete Açılmasını Bekliyoruz"

Mahalle sakinlerinin yıllarca ibadet ettiği bu cami, tarihi yapısıyla dikkat çekiyor. Mahalle muhtarı Şinasi Melendizli, mahalle sakinleriyle birlikte caminin yeniden ibadete açılmasını beklediklerini ifade etti. Melendizli, "Burası 1800'lü yıllarda Rumlar tarafından kilise olarak yapılmış, 1990'lı yıllarda da camiye çevrilmiştir. O günden sonra burada namaz kılıyorduk. Ancak 10 senedir imam olmadığı için boş bekliyor. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, burayı turizme kazandırmak için söz verdi. Bu yaz burayı restore edip hem turizme hem de ibadete açarak hizmete geçirecek" dedi.

Aksaray Müftüsü: "Cami İbadete Açık, Kadro Boşluğu Var"

Aksaray Müftüsü Veysel Işıldar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu ve benzeri camilerimizin kapalı olması söz konusu değil. Camimiz ibadete açık. Aksaray'da yaklaşık 122 tane camimiz var. Bunlara münhal kadro diyoruz, yani kadrosu var ama bir başka yere tayin istemiş gibi. Kırsaldan şehre doğru tayinlerde böyle bir talep ve akış var. Bu camimiz de böyle bir talep neticesinde kadrosu boşalmıştır. Her ayın ilk salı gününde bu boş kadroları doldurmak için sınav açıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın açıktan atama dediğimiz planlamalarla bu boşlukları dolduracağız" şeklinde konuştu.

Aksaray'da Tarihi Kilise-Cami İmam Bekliyor

Aksaray'da Tarihi Kilise-Cami İmam Bekliyor

Aksaray'da Tarihi Kilise-Cami İmam Bekliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.