Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Yarışacak Filmler Belli Oldu

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Yarışacak Filmler Belli Oldu

5-12 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Kısa Film Yarışması ve Belgesel Yarışması için yarışacak filmler açıklandı.

Bu yıl 5-12 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 12 film yer alacak. Bu yarışmanın ön seçici kurulunda Prof. Dr. Nilay Ulusoy, Seçil Tanel ve Tunca Arslan bulunuyor. Ana jüride ise yönetmen Ferzan Özpetek, oyuncular Gökçe Bahadır ve İlker Kaleli gibi önemli isimler yer alıyor. "Altın Portakal" için yarışacak filmler arasında "Acı Kahve", "Ayşe", "Evcilik" gibi yapımlar dikkat çekiyor.

Kısa Film Yarışması'nda 10 Film, Belgesel Yarışması'nda 8 Film Yarışacak

Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışmaları da festivale renk katacak. Kısa Film Yarışması'nda toplam 10 film, Belgesel Yarışması'nda ise 8 film ödül için mücadele edecek. Prof. Dr. Emine Uçar İlbuğa, Meral Özçınar ve Özge Özyılmaz'dan oluşan ön seçici kurul, çeşitlilik barındıran yapımları festivalde değerlendirecek.

Kısa Film Yarışması'nda dikkat çeken filmler arasında Oğuzhan Akalın’ın "Ağlamak Serbest Gülmek Yasak", Ali Emre Ceylan’ın "Dünyada Öyle Şeyler Olmuyor" ve Ece Dizdar’ın yönettiği "Mükemmel" yer alıyor. Belgesel kategorisinde ise Sevgi Hirschhaeuser’in yönettiği "Altın Eller", Hasan Basri Özdemir’in "Bir Orkestranın İzinde" ve Gülay Ayyıldız Yiğitcan’ın "Türkan: Bir Bilim Kadınının Öyküsü" filmleri yarışacak.

5 Milyon TL Ödül Verilecek

Bu yıl toplamda 5 milyon TL tutarında ödül dağıtılacak olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 12 Ekim 2024’te gerçekleştirilecek kapanış töreninde ödülleri sahiplerine verecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.