Asansör Boşluğuna Düşerek Ağır Yaralanan 12 Yaşındaki Kız Çocuğu Konya'ya Sevk Edildi

Asansör Boşluğuna Düşerek Ağır Yaralanan 12 Yaşındaki Kız Çocuğu Konya'ya Sevk Edildi

Karaman'da elektrik kesintisi nedeniyle asansör boşluğuna düşen 12 yaşındaki Z.Y., ağır yaralı olarak Konya'ya sevk edildi. Olay, site sakinlerini derinden üzdü.

Karaman'ın Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Yenikent Sitesi C Blok'ta meydana gelen olayda, 12 yaşındaki Z.Y. okul çıkışı kardeşi ile birlikte evlerine dönmek için asansöre bindi. Saat 15.45 sıralarında hareket eden asansör, elektrik kesintisi nedeniyle 2. katta durdu.

Asansörden İniş Sırasında Kaza

Site görevlileri tarafından kapısı açılan asansörden inmeye çalışan Z.Y., bir anda dengesini kaybederek yaklaşık 8 metre yükseklikten asansör boşluğuna düştü. Olayın ardından hemen sağlık, itfaiye ve polis ekipleri adrese sevk edildi.

Kurtarma Çalışmaları ve Tedavi Süreci

İtfaiye ekipleri, Z.Y.’yi düştüğü asansör boşluğundan kurtardı. Ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kız çocuğu, burada tedavi altına alındı. Vücudunda kırıklar bulunan ve beyin kanaması riski taşıyan Z.Y., daha sonra Konya Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Site Sakinlerinin Tepkisi

Olay, site sakinlerini derinden üzdü. Elektrik kesintisi sırasında asansörün çalışmaması ve güvenlik önlemlerinin yetersizliği, site sakinleri arasında endişelere yol açtı. Olayın ardından güvenlik ve bakım konularında önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.