Asgari Ücret Zammında Son Dakika Açıklaması

Asgari Ücret Zammında Son Dakika Açıklaması

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret açıklaması geldi. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, ara zam olmayacağını belirterek yeni asgari ücret için aralıkta toplanacaklarını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, yapılan değerlendirmeler sonucunda asgari ücrete ara zam yapılmayacağını açıklayarak, yeni asgari ücret belirleme sürecinin aralık ayında başlayacağını ifade etti.

"TEMMUZ'DA ARA ZAM YOK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın da daha önceki açıklamalarını hatırlatarak, enflasyonla mücadelenin öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan, "Haziran'dan itibaren enflasyonda düşüş bekleniyor. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir değişiklik olmayacak" dedi.

2024 yılı için belirlenen asgari ücretin 17 bin 2 TL olduğunu hatırlatan Işıkhan, yeni belirleme sürecinin detaylarının aralık ayında netlik kazanacağını belirtti.

Asgari ücretin belirlenmesi sürecinde sendikalar, işverenler ve hükümet temsilcilerinin bir araya geleceği toplantılarda, ülke ekonomisinin genel durumu ve enflasyon rakamları da detaylı şekilde ele alınacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler