Babalarından eğitim aldıkları okulda öğretmenlik yapıyorlar
Aksaray Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri Akif ve Akın Gören kardeşler, daha önce eğitim gördükleri ve babalarının da derslerine girdiği okulda öğretmenlik yapmanın mutluluğunu yaşıyor - Akif Gören: "Okuduğumuz okula hem kardeşim hem de babaml
AKSARAY (AA) - TURAN KAZAK - OĞUZHAN DEMİRAY - Aksaray Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Akif ve Akın Gören kardeşler, daha önce eğitim gördükleri ve babalarının da derslerine girdiği okulda öğretmenlik yapıyor.
Coğlaki Mahallesi'nde babaları Celal Gören'in (62) öğretmenlik yaptığı lisede eğitim alan Akif (39) ve Akın (41) kardeşler, mezun olduktan eğitim fakültesini kazandı.
Üniversite eğitiminin ardından, babaları gibi öğretmenlik mesleğine başlayan kardeşler, mezun oldukları liseye Türk dili edebiyatı ve meslek dersleri öğretmeni olarak döndü.
Gören kardeşler, burada yaklaşık 10 yıl babalarıyla beraber görev yaptı. Şu an babalarının başka bir lisede görev yaptığı kardeşler, kendilerini hayata hazırlayan okulda genç nesilleri yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyor.
Meslek dersleri öğretmeni Akif Gören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu ve bu mesleği yapmanın gururunu yaşadığını söyledi.
Kardeşiyle mezun oldukları okulda görev yapmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten Akif, şöyle devam etti:
"Babam, çocukluğumuzdan beri öğretmenliğin güzel bir meslek olduğunu bizlere aşıladı. Kardeşimle beraber üniversiteyi bitirdikten sonra mezun olduğumuz okula döndük. Çok büyük şans aslında. Ailece öğretmenliği seven ve bu mesleği icra etmeye çalışan insanlarız. Oğlum da imam hatip ortaokulunda okuyor. Böyle güzel bir silsile oldu. Babam, oğlum ve kardeşim imam hatip okullarında okuduk. Bundan da gurur duyuyoruz. Elimizden geldiğince de en iyi şekilde görevimizi yapmaya çalışıyoruz."
Akif, kardeşiyle sürekli beraber olduklarını dile getirerek, şunları anlattı:
"Kardeşimle bu okulda okurken 'tekrar buraya gelebilir miyiz, burada görev yapabilir miyiz' diye konuşurduk. Allah nasip etti, uzun yıllar sonra ilk önce kardeşim daha sonra ben buraya öğretmen olarak atandık. Babam da zaten burada öğretmendi. Burada eğitim görürken dersimize de giriyordu. Okuduğumuz okula hem kardeşim hem de babamla öğretmen olarak görev yapmak nasip oldu. İlginç bir durum. Öğretmenler odasındaki kişi öğretmenimiz, babamız hem de meslektaşımızdı. Ama zamanla baba oğuldan ziyade, öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği icra eden yakın arkadaşlar gibi olduk."
- "Bizim için mükemmel bir duyguydu"
Görev yaptıkları okulun Gören ailesi için önemli olduğunu vurgulan Akın ise tek amaçlarının yeni nesilleri en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu aktardı.
Okula 1990 yılında başladığını ifade eden Akın, şöyle konuştu:
"Babam hem Arapça hem de Kur'an derslerimize giriyordu. Liseden mezun olduktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı öğretmenliği bölümünü kazandım. Ağabeyimle öğrencilik zamanlarımızda sürekli 'bu merdivenlerin tozunu o kadar yuttuk, o kadar çilesini çektik, burada baba mesleği olan öğretmenliği yapabilir miyiz' diye konuşurduk. Şükürler olsun Allah nasip etti. Buraya 2003 yılında öğretmen olarak döndüm. Sonra ağabeyim atandı. Babam da burada görev yapıyordu, hep beraber çalışmaya başladık. Bizim için mükemmel bir duyguydu. Bunun başka örneği her halde yoktur. Allah ömür verdikçe çalışmaya devam edeceğiz."
- "Hala ilk başladığım heyecanı duyuyorum"
Baba Celal Gören ise yaklaşık 40 yıldır öğretmenlik yaptığına işaret ederek, şunları kaydetti:
"Okulda göreve başladıktan sonra çocuklarım da buraya öğretmen olarak atandı. İki oğlumu da öğrenci olarak burada okuttum. Şimdi yeni açılan imam hatip kız lisesinde öğretmenliğe devam ediyorum. Bir baba olarak, çocuklarımın mezun olduğu okula tekrar öğretmen olarak devam etmeleri ve beraber öğretmenlik yapmamız benim için çok güzel bir duygu. Öğretmenlik çok severek yaptığım, kutsal bir meslek. Hala ilk başladığım heyecanı duyuyorum. O heyecanla derslerime giriyorum. Çocuklarıma da aynı duyguları aşıladım. Onlar da benim yolumdan yürüdüler."
AA
Kaynak: