Başkan Altay'dan BRICS+'ta önemli mesajlar

Başkan Altay'dan BRICS+'ta önemli mesajlar

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kazan'da düzenlenen BRICS+ Şehirler ve Belediyeler Birliği Kuruluş Toplantısı'nda şehirlerin uluslararası rolünü vurguladı ve Filistin'e destek çağrısında bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Başkanı Uğur İbrahim Altay, Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenen BRICS+ Şehirler ve Belediyeler Birliği Kuruluş Toplantısı'na katıldı. Altay, burada yaptığı konuşmada şehirlerin uluslararası sistemde üstlenmiş olduğu rolün güçlendirilmesine dair memnuniyetini dile getirdi.

"İsrail Sadece Masumları Değil, İnsan Haklarını da Öldürüyor"

Başkan Altay, toplantıda İsrail'in Filistin'e yönelik zulmüne dikkat çekti. "Aylardır katil İsrail yönetiminin, mazlum Filistin halkına uygulamış olduğu vahşet ve katliamlar; yüreğinde insanlık taşıyan herkesi derin bir üzüntüye sürüklemiştir," diyen Altay, Mevlana Celaleddin Rûmî'nin adalet üzerine sözlerine atıfta bulunarak, bu zulmün durdurulması ve adaletin sağlanması için birlik olunması gerektiğini vurguladı.

"Birlikte Çalışarak, Şehirlerimizin Daha Parlak Bir Geleceğe Sahip Olmasını Sağlayabiliriz"

Küresel zorluklarla başa çıkmak ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için uluslararası iş birliğinin önemine vurgu yapan Altay, BRICS+ Şehirler ve Belediyeler Birliği'nin bu iş birliğini en üst düzeye çıkararak şehirler aracılığıyla somut projelere dönüştürmek için eşsiz bir fırsat olduğunu belirtti. Altay, "Bu yeni birlik, bilgi ve deneyim paylaşımını artıracak, ortak projeler ve girişimler için bir platform sağlayacak ve iyi uygulamaları yaygınlaştıracaktır," diye konuştu.

"Yerel Yönetimlerin Daha Güçlü Temsili İçin Çalışacağız"

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Altay, BRICS+ Şehirler ve Belediyeler Birliği'nin uluslararası platformda yerel yönetimlerin sesini daha güçlü çıkarabilmesi için önemli bir adım olduğunu belirtti. Altay, "Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olarak her platformda yerel yönetimlerin daha güçlü temsili konusunda destek olmaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Altay, Tataristan Cumhurbaşkanı'na ve Kazan Belediye Başkanı'na ev sahipliklerinden dolayı teşekkür etti. Toplantıda ayrıca BRICS+ Yerel Yönetimler Birliği Kurma Deklarasyonu da yayınlandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.