Bayram Tatilinde Müze ve Ören Yerleri Dolup Taştı

Bayram Tatilinde Müze ve Ören Yerleri Dolup Taştı

Türkiye'deki müze ve ören yerleri bayram tatilinde doldu taştı. En çok ziyaret edilen ören yeri, 129 bin 987 ziyaretçiyle Efes Antik Kenti oldu.

Geçtiğimiz bayram tatilinde Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasını barındıran müze ve ören yerleri, ziyaretçi akınına uğradı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, toplam ziyaretçi sayısı 1 milyon 111 bin 957'ye ulaştı.

En Çok Ziyaret Edilen Ören Yeri: Efes Antik Kenti

Bayram tatilinde en çok ziyaret edilen ören yeri, İzmir'in gözde turistik mekanı Efes Antik Kenti oldu. Efes, 129 bin 987 ziyaretçi ile listenin başında yer aldı. Su ve inancın kenti olarak bilinen Hierapolis Ören Yeri ise 111 bin 27 ziyaretçi ile ikinci sırada, Kapadokya'nın büyülü atmosferiyle bilinen Göreme Ören Yeri ise 36 bin 661 ziyaretçi ile üçüncü sırada yer aldı.

Diğer Popüler Müze ve Ören Yerleri

Efes, Hierapolis ve Göreme'nin dışında, bayram tatilinde ziyaretçi akınına uğrayan diğer öne çıkan müze ve ören yerleri şunlardır:

  • Antalya Olympos Ören Yeri: 32 bin 540 ziyaretçi
  • İstanbul Galata Kulesi: 30 bin 483 ziyaretçi
  • Nevşehir Paşabağlar Örenyeri: 29 bin 788 ziyaretçi
  • Trabzon Sümela Manastırı: 28 bin 528 ziyaretçi
  • Antalya Patara Ören Yeri: 28 bin 497 ziyaretçi
  • Şanlıurfa Göbeklitepe Ören Yeri: 27 bin 736 ziyaretçi
  • Antalya Phaselis Ören Yeri: 27 bin 45 ziyaretçi

Toplam Ziyaretçi Sayısı

İlk 10 müze ve ören yerinin toplam ziyaretçi sayısı 482 bin 292 olurken, diğer 166 müze ve ören yerleri de 629 bin 665 ziyaretçi ağırladı. Böylece genel toplamda 1 milyon 111 bin 957 kişi, bayram tatilinde Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı buldu.

Türkiye’nin zengin tarih ve kültür mirası, bayram tatilinde de yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sağladığı veriler, müze ve ören yerlerine olan ilgiyi gözler önüne seriyor ve ülkemizin kültürel değerlerinin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.