Getir, 250 Milyon Dolarlık Yeni Yatırımla Yapılanmaya Gidiyor

Getir, 250 Milyon Dolarlık Yeni Yatırımla Yapılanmaya Gidiyor

Getir, yeni aldığı 250 milyon dolarlık yatırımla stratejik bir yeniden yapılanmaya giderek, Türkiye ve uluslararası faaliyetlerini iki ayrı grup altında sürdürecek.

Hızlı market teslimat sektörünün öncü şirketlerinden Getir, 250 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım, şirketin büyüme stratejileri doğrultusunda önemli bir adım olarak görülüyor. Mevcut hissedarlardan Mubadala Investment Company, Getir'e ek sermaye sağlayarak Türkiye'deki online market ve yemek teslimatı hizmetlerinde çoğunluk hissesine sahip olacak.

İki Ayrı Grup, Farklı Pazar Fırsatlarına Odaklanacak

Yeni yapılanma kapsamında Getir, faaliyetlerini iki ayrı grup halinde sürdürecek. İlk grup, Türkiye'deki online market ve yemek teslimatı hizmetlerine odaklanacak. İkinci grup ise e-ticaret, finans, mobilite ve ABD'deki FreshDirect gibi uluslararası faaliyetleri yürütecek.

Türkiye'deki Faaliyetlerin Başına Batuhan Gültakan Geçti

Getir'in Türkiye'deki market ve yemek teslimatı hizmetlerinin başına, şirketin deneyimli isimlerinden Batuhan Gültakan getirildi. Gültakan, Getir'in Türkiye'deki operasyonlarını daha güçlü ve etkin bir şekilde yönetmeyi hedefliyor.

GetirFinans Ortaklık Yapısı Belirlendi

Şirketin finansal hizmetler sunmak amacıyla kurmayı planladığı GetirFinans'ın ortaklık yapısı da açıklandı. Getir'in kurucuları %40, Mubadala ve yeni yatırım turundaki diğer yatırımcılar %32, İş Bankası'nın yatırım fonu Maxis %20 ve Crankstart %8 oranında hisseye sahip olacak.

Kullanıcılar İçin Değişiklik Yok

Yeni yapılanma sonrası, Getir uygulaması altında tüm hizmetlere erişim devam edecek. Kullanıcılar açısından herhangi bir değişiklik söz konusu olmayacak.

Getir Kurucusu Nazım Salur'dan Açıklama

Getir Kurucusu Nazım Salur, "Oluşturduğumuz bu yeni yapı, Getir'in Türkiye'deki online market ve yemek teslimatı hizmetlerinin daha iyi konumlandırılmalarını sağlarken, benim ve kurucu ortaklarımın gelecek vaat eden diğer Getir hizmetlerine yeterli zaman ayırmamıza imkân verecek" dedi.

Mubadala'dan Getir'e Destek

Mubadala Diversified Investments Platform CEO'su Hani Barhoush, "Mubadala, her zaman Getir'in uzun vadeli ve kararlı bir yatırımcısı oldu. Son yatırımımız, şirketin Türkiye'deki ana faaliyet alanının vaat ettiği geleceğe duyduğumuz güçlü güveni yansıtmaktadır" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler