Ben de varım!

   ABD kurulduğu günden bugüne kadar 45 hükümet kurulmuş, Türkiye’de 93 yılda 65 hükümet kuruldu. Bu rakamlar, ABD’nin dört yılını tamamlayan hükümetlerle,  ortalama 18 aylık hükümetlerle yönetildiğini göstermektedir.

   Cumhuriyet kurulduğundan bugüne kadar değişen dünya ve ülke şartları gereği rejimin işleyişi, halkın refah ve mutluluğu için devlet ve halk lehine revizyon yapmak gerekmez mi? Tek parti döneminden sonraki 70 yıllık süreçte önemli değişiklikler yapıldı.

   1946 yılında tek partili sistemden çok partili sisteme geçildi. 1950 seçimleri öncesi oy verme sisteminde yapılan değişiklikle, gizli oy açık tasnif yöntemine geçildi. 2007 yılında 367 garabeti yaşandı. Mecliste yapılan değişiklikle cumhurbaşkanını artık halkımız seçmektedir. Bu değişikliklerin ülkeye ne zararı oldu. Bütün bunlara karşı gelinseydi hiçbir mesafe alınmazdı.

   Şu anda yapılan değişiklikle, çok partili sistem içerisinde kalınarak Partili Cumhurbaşkanlığı meclisten 18 madde ile geçirildi. Nisan ayında yapılacak referandumda bu değişikliği halka götürüyoruz. O güne kadar konu halkın kafasında olgunlaşacak. Sandıktan EVET çıktığında partili cumhurbaşkanlığı dönemi başlamış olacak.

   Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’de partili cumhurbaşkanıydı. Hangi cumhurbaşkanı tarafsız oldu ki. Bunu kanunla uyumlu hale getirmek ülkeye ne kaybettirecek. Sayın Cumhurbaşkanı şimdiye kadar olduğu gibi yine devletine ve halkına hizmet edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız göreve gelirken üzerine basa, basa; ‘Ben şimdiye kadar olduğu gibi, sıradan Cumhurbaşkanı olmayacağım!’ demişti. 

   Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesinin birçok nedeni vardır. Başkomutan olan Cumhurbaşkanının yetkisini artırmış, elini kuvvetlendirmiş,  icraatın başı yapmış oluruz. Bunun kime ne zararı olabilir ki?.  Geçmişte olduğu gibi, seçilen cumhurbaşkanlarına güvenmişsin, ehil olarak görmüşsün ve ülkenin cumhurbaşkanı yapmışsın.

   Gazi Mustafa Kemal’in vefatından düne kadar ülkemize dokunuldu, el atıldı, müdahale edildi. Bu müdahaleyi dış güçler ve onlarla işbirliği yapan şahıs ve kurumlarımızla işbirliği yapılarak yapıldı. Bu müdahalelerinde başarılı olanlar maalesef, ‘Erkler ayrılığı, Güçler ayrılığı’ ilkesinden yararlanarak, işbirliği yaparak amaçlarına ulaştılar.

   1071 yılından  bugüne kadar, Anadolu’da kurulmuş topluluklar, obalar, beylikler, devletler her biri kendi içerisinde bir çok badireler atlatarak varlıklarını devam ettirmişlerdir. Her badireden direnç kazanıp, kuvvetlenerek çıkmıştır. Varlık sürecinde, içinde oluşan nifakı, safrayı, toksinleri atarak varlıklarını devam ettirdiler.

    EVET denildiğinde, 2019’a, 2023’e odaklanmış olan Hizmet Kervanı Nisan ayında ikmal etmiş  olacak. Partili Cumhurbaşkanlığı’na BEN VARIM! Genç Kardeşim, SENDE VARMISIN! 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum