Beyşehir’de eğitim kurumlarında gıda denetimleri

Beyşehir’de eğitim kurumlarında gıda denetimleri

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, okullarda faaliyet gösteren kantin, kafeterya ve yemekhanelere yönelik gıda denetimlerini artırdı. Denetimlerde hijyen kurallarına uyum ve gıda güvenliği kontrolleri gerçekleştirildi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, okullarda faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe ve yemekhaneler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından denetim altına alındı. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “İlçemizdeki gıda işletmelerine yönelik denetimler gerçekleştirilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Hijyen ve Gıda Güvenliği Kontrolleri Yapıldı

Denetimler kapsamında işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları ile asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunlukları kontrol edildi. Denetim sırasında işletme sahipleri ve çalışanlarına gıda güvenliği ile personel hijyeni konularında da bilgilendirme yapıldı. Müdürlük açıklamasında, “Tarladan sofraya gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla düzenli olarak denetimler yapılmaktadır” denildi.

Öğrenciler İçin Gıda Güvenliği Ön Planda

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, özellikle öğrencilerin sağlığını korumak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda her eğitim-öğretim döneminde gıda işletmelerine yönelik resmi kontrollerin yapıldığını vurguladı. Öğrencilerin sağlığını tehdit edebilecek muhtemel gıda hastalıklarının önlenmesi için denetimlerin devam edeceği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.