Bir Sosyal Medya Fenomeni Çift Daha Gözaltına Alındı

Bir Sosyal Medya Fenomeni Çift Daha Gözaltına Alındı

Neslim ve İnanç Güngen çifti, sosyal medya fenomenlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Güngen çifti, savcılık talimatıyla gözaltına alındıktan sonra emniyete götürüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suçtan kaynaklanan malvarlığın değerlerini aklama, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarına yönelik geniş kapsamlı bir operasyon düzenlendi.

25 İlde Eş Zamanlı Baskınlar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah İstanbul merkezli 25 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda 134 adrese yapılan baskınlarda, sosyal medya fenomenleri Neslim Güngen ve İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

fenomen.jpg

Gözaltılar ve Soruşturmanın Devamı

Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Zanlılar hakkında başlatılan tahkikat işlemleri devam ediyor. Operasyon kapsamında ele geçirilen belgeler ve dijital materyallerin incelenmesi sürüyor.

Suçlamalar ve Yasal Süreç

Soruşturma kapsamında, gözaltına alınan şahıslar hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suçtan kaynaklanan malvarlığın değerlerini aklama, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamaları bulunuyor. Savcılık ve emniyet birimleri, operasyonun tüm detaylarını ve şüphelilerin bağlantılarını titizlikle inceliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.