Büyükşehir'den Dikkat Çeken Karar! Ankara'nın Yüzölçümü Artıyor

Büyükşehir'den Dikkat Çeken Karar! Ankara'nın Yüzölçümü Artıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Sincan İlçesi Sincan Mahallesi'nde yer alan 100175 ada 1 parsel için 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği'ni onayladı. Plan değişikliği 1 ay süreyle askıda kalacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Sincan İlçesi Sincan Mahallesi'nde bulunan 100175 ada 1 parsele yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği'ni 09 Ağustos 2024 tarihinde 957 sayılı kararıyla onayladı. Onaylanan imar planı, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın ilan panosunda 1 ay süreyle askıya çıkarıldı.

Askı Süreci Başladı

Söz konusu imar planı değişikliği, 1 ay (30 gün) boyunca askıda kalacak. Vatandaşlar, bu süreç içerisinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'na başvurarak planla ilgili itiraz ve görüşlerini sunabilecekler. Askı sürecinin ardından gelen talepler ve itirazlar değerlendirilecek.

ankara-sincan-imar-degisikligi.jpg

Plan Değişikliği Sincan Mahallesi'ni Etkiliyor

Değişiklik, Sincan Mahallesi'nde yer alan 100175 ada 1 parsele yönelik olarak yapıldı. Bu alanın imar planındaki güncellemeler, bölgedeki yapılaşma ve şehirleşme sürecini doğrudan etkileyebilir. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bölgenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla yapılan bu tür değişikliklerin şehrin genel planına uygun olduğunu belirtiyor.

Vatandaşların Görüş Bildirme Hakkı

İmar planı değişiklikleri, yerel yönetimlerin şehirleşme politikaları açısından büyük önem taşıyor. Vatandaşlar, bu süreçte ilgili değişiklikler hakkında bilgi sahibi olarak itiraz etme ya da destekleme hakkına sahip. Plan değişikliğinin askıya çıktığı ilan panosu, belediyenin İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nda yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.