Ceza İnfaz Sisteminde Yeni Dönem Başlıyor

Ceza İnfaz Sisteminde Yeni Dönem Başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ceza infaz sistemi değişikliklerine dair açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İyi hal indirimi her suçta olmayacak" diyerek, yeni düzenlemelerin detaylarını paylaştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu ceza infaz sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, 2 yılın altında ceza alan kişilerin de cezaevine gireceğini belirterek, kamuoyunda tartışmalara neden olan iyi hal indirimi ve denetimli serbestlik konusunda da yeni düzenlemeler yapılacağını vurguladı.

Cezasızlık Algısına Son Verilecek

Bakan Tunç, ceza adalet sisteminin caydırıcı olması gerektiğine dikkat çekerek, 2 yılın altındaki cezaların cezaevinde yatarı olmamasının kamuoyunda rahatsızlık yarattığını ifade etti. Bu durumun önüne geçmek için kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü belirten Tunç, yeni düzenlemelerle 2 yılın altındaki suçlardan mahkûm olan kişilerin de cezaevine gireceğini açıkladı.

İyi Hal İndirimi Sınırlandırılacak

İyi hal indirimi ve denetimli serbestlik konusuna da değinen Adalet Bakanı Tunç, bu uygulamaların yeniden değerlendirildiğini ifade etti. "İyi hal indirimi her suçta olmayacak" diyen Tunç, katalog suçlara yeni suç tiplerinin eklenebileceğini ve bu konuda alternatif çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Yeni Yargı Paketi Yolda

Adalet Bakanı Tunç, Meclis'te görüşülen yeni yargı paketi hakkında da bilgi verdi. Yargının hızlandırılması ve suçla mücadelede etkinliğin artırılmasına yönelik düzenlemelerin yer aldığı 10. Yargı Paketi'nin yakında komisyona sunulacağını açıkladı. Tunç, paketin özellikle yargılamalardaki gecikmelerin önlenmesi ve cezaların caydırıcılığının artırılmasına yönelik önemli adımlar içerdiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.