Şehrin Işıkları, 12’nci yılında da en güzel fotoğrafları seçti

Şehrin Işıkları, 12’nci yılında da en güzel fotoğrafları seçti

UEDAŞ’ın geleneksel hale getirdiği Uluslararası Şehrin Işıkları Fotoğraf Yarışması bu yıl 12. kez düzenlendi. “Gece ve ışık” temasıyla gerçekleştirilen yarışmanın kazananları, büyük bir heyecanla açıklandı.

1-30 Eylül tarihleri arasında, dünyanın dört bir yanından başvuruların kabul edildiği yarışmaya, bu yıl 3,992 sanatçı tarafından çekilen 9,644 fotoğraf katıldı. Bu yoğun katılım, fotoğraf sanatına olan ilginin artarak devam ettiğini gösteriyor.Şehrin Işıkları, 12’nci yılında da en güzel fotoğrafları seçti

Dereceye Girenler

Yarışmanın jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmede birinciliğe Özgür Seçmen'in fotoğrafı layık görüldü. İkinci olan Neşe Arı, İstanbul'dan tarihi bir sokak fotoğrafı ile dikkat çekerken, üçüncülüğü ise Aytaç Ünal'ın Anıtkabir manzarası kazandı.

Özgür Seçmen, Almanya'daki bir kütüphanenin fotoğrafıyla 30 bin TL ödül kazandı. İkinci olan Neşe Arı, 20 bin TL ile ödüllendirilirken, Aytaç Ünal da 15 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

Şehrin Işıkları, 12’nci yılında da en güzel fotoğrafları seçti

Sergi Fırsatları

Uluslararası Şehrin Işıkları 12 yarışmasında dereceye giren ilk 30 fotoğraf, yıl boyunca birçok sergide sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.