Çocuk İstismarı Araştırma Komisyonu üyeleri Karaman'da

Çocuk İstismarı Araştırma Komisyonu üyeleri Karaman'da

Komisyon üyeleri, Milli Eğitim ile Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü yetkililerini ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini dinledi- Komisyon Başkanı Tunç:- "Karaman'daki olay hepimizi üzdü. Karaman'daki bu musibetten ders çıkarıp, bundan sonra bu tü

KARAMAN (AA) - Karaman'da öğrencilere yönelik cinsel istismar olayının gündeme gelmesinin ardından kurulan TBMM Çocuk İstismarını Önleme Araştırma Komisyonu'nun üyeleri, Karaman'da Milli Eğitim ile Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüklerinin yetkililerini ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini dinledi.

Başta cinsel istismar olmak üzere çocuklara yönelik her türlü istismar olayının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Karaman'a çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Komisyon üyeleri, Grand Karaman Otel'deki toplantıda, Karaman'daki öğrencilere yönelik cinsel istismar olayıyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile rehberlik uzmanları, psikologlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini dinledi.

Komisyonu Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, komisyonun 21 Nisan'dan bu yana çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Bugüne kadar, konuyla ilgili uzmanları dinlediklerini, Meclis'e davet ettikleri akademisyenlerin, konunun hukuki boyutlarını, tıbbi boyutlarını, rehberlik ve eğitim boyutlarını ortaya koyarak, komisyona bilgi verdiğini ifade eden Tunç, "Kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerini çağırdık. Komisyonda onları dinledik. Çocuk istismarının önüne geçilebilmesi için alınması gereken ne tür tedbirler olabilir, tüm bunları kurum temsilcileriyle de konuştuk." dedi.

- "Çocuklar bizim geleceğimiz"

Tunç, komisyondaki her toplantıda, alınması gereken tedbirlerle alakalı konuların karşılarına çıktığını, bunları tek tek tespit ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bir yerde çocuk varsa bu bir risk alanıdır. Burada çalışacak olanlar öğretmenler. Onların hizmetlerinde bulunan herkesin belirli bir eğitimden geçmesi yönünde komisyonumuza öneriler sunuldu. Bu anlamdaki tekliflerimizi rapor halinde ilgili kuruluşlara da en başta TBMM Genel Kurulu'na sunacağız. Bu tür moralimizi bozan ve zaman zaman haberlerde duyduğumuz çocuk istismarı olaylarının en aza indirilebilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara sahip çıkmak hepimizin görevi. Karaman'daki olay hepimizi üzdü. Karaman'daki bu musibetten ders çıkarıp, bundan sonra bu tür olayların Türkiye'nin hiçbir yerinde olmamasını istiyoruz. Bu anlamda da Meclis olarak üzerimize düşen görevi yapmak için buradayız."

Türkiye'nin çocukları koruyucu her türlü tedbiri alacak gücü bulunan bir devlet olduğunu anlatan Tunç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın özellikle son yıllarda bu konuda çok önemli çalışmalara imza attığını bildirdi.

- "Çocuk izleme merkezlerinin tüm yurtta yaygınlaşması lazım"

Tunç, bu alanda yapılacak daha çok iş olduğuna işaret ederek, "Çocuk izleme merkezlerinin tüm yurtta yaygınlaşması lazım. Şu anda 24 ilde var. Yine çocukların eğitim gördüğü, barındığı yurtlarda denetimlerin sıklaştırılması, okuldaki rehber öğretmenlerin sayısının artması lazım. Bu anlamda yapılacak çalışmalar var. Rehber öğretmenlerin sayısı eskiden çok daha azdı. Şu anda belirli bir artış trendinde. Yeterli mi? Değil. Bunun sayısının daha da fazla olmasını istiyoruz. Üniversitelerimize de burada çok büyük görevler düşüyor. Bu anlamdaki uzmanları bir an önce yetiştirip, devletin de bu alanda kadroları açıp çocuklarımızın hizmetine sunmamız gerekiyor."

Gazetecilerin, Komisyonun konuyla ilgili hazırlayacağı raporun ne zaman tamamlanacağı şeklindeki sorusu üzerine Tunç, "Raporun 3 aylık süresi var. 1 ay da ek süresi var. Bu süre içerisinde tamamlanması gerekiyor. Tabii Meclis tatile girerse bu süre ekim, kasım ayına uzayabilir. İnceleyeceğimiz yerler var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı çocuk bakım evlerinde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yurtlarda, oralarda da belki çalışma ziyaretleri gerçekleştirebiliriz. Ek süreye ihtiyacımız olacak. Ek sürenin sonunda raporumuzu hazırlayacağız" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı