Dışişleri Bakanlığı'ndan BM Güvenlik Konseyi'ne İsrail Uyarısı

Dışişleri Bakanlığı'ndan BM Güvenlik Konseyi'ne İsrail Uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) yönelik saldırılarını kınayarak, BM Güvenlik Konseyi üyelerine, bu saldırılara engel olma yükümlülüğünü hatırlattı.

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, UNIFIL'in bölgenin güvenliğine katkıda bulunmak amacıyla görevlendirildiği belirtildi. Bakanlık, İsrail'in savaşı bölgeye yayma niyetinin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayarak, UNIFIL'in rolünün bu bağlamda daha da önemli hale geldiğini ifade etti.

Netanyahu Hükümeti'nin İşgal Politikası

Açıklamada, İsrail'in UNIFIL'e düzenli olarak saldırmasının, Netanyahu hükümetinin Lübnan'a yönelik işgal politikası izlediğinin ve her koşulda silah kullanmaya hazır olduğunun bir göstergesi olduğu belirtildi. Bu durum, uluslararası toplumu daha fazla harekete geçmeye çağırıyor.

Ortak Bir Tutum Çağrısı

Dışişleri Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyi'nin her bir üyesinin, bizzat görevlendirdikleri BM güçlerine karşı İsrail'in saldırılarına engel olma yükümlülüğünü hatırlatarak, tüm devletleri İsrail'e ve onu silahlandıran ülkelere karşı ortak bir tutum takınmaya davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.